misleidingen bij auto veilingen

Advertenties voor tweedehands auto’s in kranten en tijdschriften, op televisie en het internet, en in de coupon mailings naar uw huis klinkt misschien als het ticket naar uw droomauto. Ze bieden de kans om een ​​grote ticket item te kopen op een veiling, voor ver onder de marktwaarde. Welke aanbiedingen! Bel het gratis nummer voor meer informatie.

Is er een catch? Zeker weten!

Do not Be Mis-Guided

Als u reageert, ben je waarschijnlijk te horen plaatsen voor gidsen om auto’s in uw omgeving worden verkocht op grote prijzen. Maar de gidsen zijn niet altijd wat ze beloofd. En als je er een koopt, kan je uiteindelijk de uitgaven meer dan je van plan was.

Je zult in rekening gebracht ongeveer $ 50 per gids, hetzij om uw creditcard of door middel van een terugtrekking uit uw bankrekening. Je kan zelfs worden gefactureerd voor een gids u niet heeft besteld.

Hier is hoe het gebeurt: Wanneer u een bestelling plaatst, kan de verkoper te bieden aan andere gids omvatten. Wat je niet verteld is dat je in rekening worden gebracht voor de tweede gids, ook al heb je nooit ingestemd om het te kopen.

In veel gevallen zijn de bedrijven rekening van uw creditcard of betaalpas uw bankrekening, zelfs als je nooit eens om iets te kopen. Ze krijgen uw bankrekening of credit card informatie onder valse voorwendselen, soms beweren dat ze nodig hebben het rekeningnummer van uw krediet geschiedenis te controleren of “hold” uw bestelling.

En wanneer veiling gidsen komen in de mail, is de kans groot dat ze veel minder informatie dan u had verwacht bevatten. Eigenlijk is het de informatie die beschikbaar is elders gratis.

De bottom line: Hoewel het mogelijk is om auto’s te kopen op een veiling door middel van executoriale verkopen, zult u niet vinden het “deals” geadverteerd in verkocht door frauduleuze initiatiefnemers veiling gidsen.

Auto Auctions

Ondanks de beweringen van het tegendeel, de auto veiling begeleidt deze bedrijven verkopen geen specifieke informatie over data en locaties van de auto veilingen of lijsten van beschikbare auto’s bevatten. Integendeel, zij bevatten algemene informatie over auto veilingen en adressen en telefoonnummers – die allemaal beschikbaar zijn in het telefoonboek. U zult nog steeds nodig om te bellen voor meer informatie over nieuwe veilingen.

En, in tegenstelling tot wat je zou horen over biedingen gidsen of te zien in de advertenties, auto’s op een veiling meestal te verkopen voor hun reële marktwaarde. Deze veilingen trekken een verscheidenheid aan kopers, met inbegrip van gebruikte auto dealers, zodat de bieding kan concurrerend te krijgen. Op veel verkoop overheid, worden de items beoordeeld vóór de verkoop en zal niet worden verkocht als de bieding loopt te laag. Inderdaad, het is zeldzaam om high-end of late model auto’s te koop te vinden, vooral bij “koopjeskelder” prijzen. En de waarheid wordt verteld, de auto’s die verkopen voor $ 500 of minder meestal zijn beschadigd of junk voertuigen aangeschaft voor schroot. Deze auto’s worden verkocht “as is.” Ze komen niet met garanties, en verkopers niet de problemen bekend te maken. Kopers kunnen vinden zichzelf steken in onverwachte reparaties nodig zijn.

Niet Eigendomsinformatie

Veiling gids bedrijven zijn niet de enigen die toegang hebben tot informatie over de federale overheid verkoopprogramma’s. In feite is de informatie beschikbaar is gratis of tegen een lage kostprijs. De geclassificeerde of zakelijke afdelingen van nationale of lokale kranten publiceren vaak informatie over komende verkoop. Bovendien, vakbladen zoals Commerce Business Daily af en toe informatie over de verkoopprogramma’s te publiceren. Uw lokale bibliotheek of Kamer van Koophandel kan abonnementen voor openbaar gebruik te handhaven.

Sommige overheid verkoopprogramma’s ook adverteren op de lokale radio en televisie. Of je kan mededelingen gepost op postkantoren, gemeentehuizen en andere overheidsgebouwen te zien. U kunt ook contact op te nemen individuele overheden en partners over hun verkoopprogramma’s. Kijk voor een overzicht in het telefoonboek onder “Amerikaanse regering”, of kijk dan op deze websites

De beste verdediging

Als u reageert op een advertentie voor de veiling gids

Waar te Klacht

Als u denkt dat u slachtoffer zijn geworden van frauduleuze veiling gids promoties, contact op met uw lokale postmaster of de US Postal Inspection Service via de telefoon, gratis: 1-888-877-7644; per e-mail op: http: //www.uspsoig. gov /, of per post naar: US Postal Inspection service; Bureau van de inspecteur-generaal; Operations Support Group; 222 S. Riverside Plaza, Suite 1250, Chicago, IL 60606-6100.

Andere organisaties die fraude te onderzoeken omvatten uw staat procureur-generaal, staats-en lokale kantoren bescherming van de consument of de lokale Better Business Bureau.