kom zie de groenere kant van de baksteen

Baksteen als bouwmateriaal

Mining & Manufacturing

De hoeveelheid energie die nodig is om steen te produceren is lager dan de meeste concurrerende bouwmaterialen. Het duurt 50 keer meer energie om één pond aluminium te produceren dan dezelfde hoeveelheid baksteen produceren. Brick productie bespaart energie op een andere manier ook. Vrijwel alle Amerikaanse baksteen fabrieken bevinden zich binnen een straal van 20 mijl van de fabriek, het minimaliseren van de energie besteed aan het transport van de grondstof tot de vervaardiging van sites. Dezelfde ruwe klei ingevoerd in de U.S., terwijl ongeveer 90 procent van het erts gebruikt voor aluminium en ongeveer 25 procent voor staal moeten worden ingevoerd. Consumenten op zoek naar die “Made in the USA” afdichting kan er zeker van zijn dat vrijwel alle baksteen gebruikt in de Verenigde Staten in eigen land wordt geproduceerd.

recycling Brick

De generatie van nu in een positie om huizen te kopen is meer milieubewust dan elke generatie voor het. Leuk vinden of niet, is de trend die zij hebben gemaakt in de richting van de aankoop van meer natuurlijke producten een factor in de homebuying proces. “Toen de ondervraagden, de meeste Amerikanen identificeren zichzelf als milieuactivisten”, aldus Kenneth Hooker, redacteur van Metselwerk. Verder zegt hij: “De milieu-problemen rond de bouw zijn zeker om te blijven groeien in belang.” Hooker citeert bakstenen’s ‘duurzaamheid, thermische opslagcapaciteit, en het vermogen om te dienen als zowel de structuur en de finish “als belangrijkste product voordelen voor ecologisch betrokken consumenten.