het schoonmaken van een gunite zwembad

Physical & Chemical Cleaning Eisen

Stap 1-Aan de slag

Stap 2-Aftappen Gunite Pool

Stap 3-Physical Cleaning

Stap 4-Chemical Cleaning

Een gunite zwembad onderscheidt zich van conventionele zwembaden op het gebied van het basismateriaal dat gebruikt om het te bouwen. Gunite is een unieke aggregaat afkomstig van cement en is vernoemd naar de toepassing tool die de vorm van een pistool. Het schoonmaken van een gunite zwembad is niet erg veeleisend en kan gemakkelijk worden gedaan met behulp van een aantal elementaire benodigdheden en de hieronder vermelde informatie.

Net als de meeste conventionele zwembaden, gunite zwembaden lijden aan een mix van de reiniging problemen die chemische en fysische aard zijn. Maar de echte uitdaging ligt dan de basis-indeling van de fysische en chemische reiniging. Sommige schoonmaak eisen kan nogal verwarrend zijn. Bijvoorbeeld, algen vlekken eruit minerale vlekken of hard-water vlekken, maar ze hoeven niet chemisch reinigen-ze kunnen worden geschrobd-off het oppervlak van het zwembad.

Verwijder alle items drijvend in het zwembad. Zorg ervoor dat u de kleinere items die gezogen kan in de dompelpomp te verwijderen en veroorzaken een elektrisch vuur. Je moet naar beneden in het zwembad met een hark net om ervoor te zorgen dat elke drijvende of ondergedompeld voorwerp wordt verwijderd.

Je moet het water uit het zwembad tot ongeveer 1/4 van de diepte van het zwembad. Open de aftapkraan van het zwembad. Dit proces kan veel sneller worden voltooid als u de filters backwash. Het draaien van de filters in de omgekeerde richting helpt om zich te ontdoen van alle sediment of minerale afzettingen die kunnen worden verstikking de waterafvoer. Als u wilt het zwembad nog sneller af te voeren, met behulp van een dompelpomp wordt aanbevolen. Plaats de pomp in het zwembad. Zorg ervoor dat de bijgevoegde slang weg is geplaatst van het zwembad aan een speling van de uitgelekte water te vermijden.

Gebruik van het zwembad borstel, veeg de muren van het zwembad. Idealiter zou de beweging van de borstel neerwaarts zijn, d.w.z. vanaf de bovenkant van de wand, bewegen de borstel naar de bodem van het zwembad. Als het zwembad is vrij oud, kunt u een mop gedrenkt in een mengsel van water en enkele schotel-zeep te gebruiken.

Laat het zwembad om te drogen voor ongeveer een uur. Nu, gebruik maken van een high-powered vacuüm naar de diepe randen van het zwembad schoon te maken. De stofzuigen helpt om zich te ontdoen van het puin dat is te klein om gezien te worden en schepte-away. Gebruik de speciale borstels in de stofzuigen kit om de kleinere spleten van de gunite zwembad schoon te maken.

U moet een mengsel van zoutzuur en water voor dit doel. Hoewel een oplossing van soda en water is ook een effectief reinigingsmiddel, zoutzuur heeft de mogelijkheid om de hardste vlekken en chemische residuen lossen. Zoutzuur kan reageren met de menselijke huid, dus zorg ervoor dat je draagt ​​plastic handschoenen.

Met behulp van een tumbler, strooi er wat van het zoutzuur reinigen mengsel over de gunite zwembad. Laat het zwembad zonder toezicht voor ongeveer 15 minuten. Ga verder met het schoonmaken van het hele zwembad met een tuinslang. Het zuur ontleedt alle vlekken in kleine afzettingen die gemakkelijk weggewassen kan worden. Dit geldt ook voor metalen of roest vlekken en vlekken achtergelaten door kalkafzetting.

Herhaaldelijk spoel het zwembad met de tuinslang totdat er geen spoor van vuil of enige vorm van schuimen.