het ontwerpen van een aangepaste latwerk

Waar schijnt ligt?

Welk doel Zal het dienen?

Welke materialen moet ik gebruiken?

Is Size Matter?

Vrijstaand of bevestigd?

Traditionele of Contemporary?

Een latwerk is een tuin structuur die planten die kunnen worden opgeleid om te groeien de zijkanten ondersteunt. Om een ​​hekwerk moet u beslissen waar het zal worden gevestigd en wat voor nut u waarschijnlijk het te ontwerpen.

U wilt de bescherming van uw hekwerk van alle weersomstandigheden waaraan het kan worden blootgesteld. Als u het ontwerpen van een outdoor hekwerk dat in de bodem zal staan, zal je moet het weerbestendig. Als, aan de andere kant gaat het onder een overdekte terras op tegel of beton te plaatsen, zal vocht niet zo’n vernietigende kracht.

Hekjes die bedoeld zijn om kruipend planten ondersteuning nodig hebben om voldoende horizontale en verticale steunen zodat de wijnstokken of filialen door te weven hebben. Als uw latwerk is niet van plan om planten te ondersteunen, kan het worden ontworpen om een ​​onafhankelijke architectonisch statement te maken.

Decoratieve patio hekjes die niet zijn waarschijnlijk meer dan een nominale blootstelling aan planten moeten worden gemaakt met materialen die hun uiterlijk te verbeteren zien. Er zijn exotisch hardhout die kunnen worden gebruikt om een ​​indrukwekkende frame dat vervolgens kan worden verfraaid met materialen zoals bamboe of raffia maken. Outdoor hekjes die zal worden gebruikt om de vegetatie te steunen moeten veerkracht in de materialen waaruit ze zijn opgebouwd hebben. Een hekwerk bestemd om te worden gehuld in klimrozen, doet een wijnstok of klimop niet nodig om meer dan aantrekkelijk functioneel en de gebruikte materialen, utilitair zijn.

Soms trellis ontwerp kan worden gemaakt om kleinere component trellises gebruiken in plaats van één grote. Wilt u een 30 x 10 voet muur met klimplanten bedekken niet nodig is een hekwerk dezelfde grootte als de wand hebben. Stel je voor hoe veel effectiever en aantrekkelijker vijf 3 x 10-foot hekjes zou zijn als op afstand langs de muur. Het is niet moeilijk om klimplanten aan te moedigen om te reizen tussen hekjes.

Vrijstaande hekjes zijn zeldzaam en hebben de neiging om ofwel sier of ontworpen om kleine potten van planten te houden op verschillende posities te zijn. Ze zijn ook vaker binnen gezien. Als uw hekwerk niet zal worden ondersteund door een gebouw of een muur, moet uw ontwerp bevatten benen die kunnen worden verzonken 2 of 3 voet in de grond.

Hoewel veel van het leven verandert sneller dan we kunnen bijbenen, tuinen lijken nauwelijks zijn veranderd. Als u het ontwerpen van uw hekwerk in een gevestigde tuin om te gaan, is het belangrijk om bewust te zijn van het gevoel van de tuin. Als het traditionele aanvoelt alsof het er altijd is geweest, ontwerp uw tuinlatwerk dienovereenkomstig. Uw hekwerk moet uw tuin accent in een opvallende, maar niet schokkend, manier.

Een hekwerk kan een eenvoudige structuur die uiteindelijk zal verdwijnen onder weelderige beplanting of het kan een architectonisch interessante brandpunt. Zodra je begint te denken over de mogelijkheden, kunt u uw ontwerp bijna elke vorm aan te nemen.