gedroogd voedsel: is het te verliezen het is voedingswaarde?

Gedroogd voedsel krijgt ontdoen van meer dan water, gedroogd voedsel verliest ook voedingswaarde. Hoewel gedroogd voedsel heeft vele voordelen, moet je niet vertrouwen op het voor uw enige bron van groenten en fruit als gevolg van de voedingswaarde verloren.

Nutrient Verlies van Drogen voedsel

Er zijn verschillende droogprocessen. Sommige zijn harder dan anderen, maar iedereen zal een zekere mate van voedingsstoffen te vernietigen. Elektrische dehydraterende behoudt de voedingsstoffen, dat is een reden waarom het wordt beschouwd als de beste methode om voedsel te dehydrateren thuis. Bijvoorbeeld, bessen, die rijk aan fytonutriënten en flavonoïden zoals malvidine, petunidine en peopnidin zijn, worden gewoonlijk gedroogd. Aangezien fytonutriënten en flavonoïden beschadigd door zuurstof, licht, warmte en drogen deze voedingsmiddelen betekent dat verliezen voedingswaarde.

Manieren om groenten en fruit at Home Dehydrateer

U kunt de zon te gebruiken om voedsel te drogen. Voor deze methode te werken moet u 3 tot 4 dagen opeenvolgende zon waar de temperatuur ten minste 100 graden Fahrenheit. Dit kan moeilijk te handhaven. U kunt ook voorbereiden gedroogd voedsel in de oven, zolang je de temperatuur onder de 100 graden Fahrenheit kan houden voor het voedsel goed drogen. Het grootste nadeel te drogen in een oven is het verlies van smaak en voedingsstoffen. De elektrische dehydrator is de meest handige en de meest energie-efficiënte. Het heeft de grootste hoeveelheid smaakstof en vermindert de hoeveelheid verlies van voedingsstoffen.

Wat u moet weten over gedroogd voedsel

Gedroogde vruchten en groenten zijn een gezonde vervanging van junk food of andere zoete snacks. Atleten eten gedroogd fruit als een snelle energiebron. Terwijl vers fruit altijd uw eerste keuze zou moeten zijn, gedroogd voedsel biedt een alternatief voor verse groenten en fruit.