dualtools reciprozaagmachine: een innovatie?

De eigenschappen

De functie

Mijn gedachten

Mijn wens

Justin heeft jaren zowel doorgebracht als schrijver / redacteur en werken in de handel als een klusjesman, lijstenmaker en installateur van dakramen. Hij is nog steeds actief in zijn atelier, het maken van dingen uit andere dingen, zoals gloeiende whisky bars, geregenereerd Redwood tafels en een butler robot (WIP).

Ik denk dat ik ben een oude school soort kerel, maar ik ben niet tegen nieuwe ontwikkelingen. Ik heb een soort van halvemaanvormige ijs scoop dat is niets als de ouderwetse dipper met de duim trekker en de sweep. Het is veel beter en het lost een probleem met de oude tool. Ik heb ook een heen en weer gaande zaag dat is al een deel van mijn kit voor vele jaren. In feite is het de eerste elektrische gereedschap dat ik ooit kocht toen ik in de bouw begonnen – bezig met een heleboel demo. Het werkt nog steeds zo goed als altijd.

Met al dat als gegeven, was ik een beetje sceptisch toen DualTools hun antwoord ingevoerd om het heen en weer zag, de DualSaw RS1200. Aan de andere kant zijn er goede dingen te zeggen over hun handtekening product, de DualSaw CS450, dus ik gesneden met een open geest.

De zaag heeft twee bladen naast elkaar die op tegenoverliggende lijnen gesneden. Het idee is om trillingen en terugslag en meer stabiliteit en controle. Het heeft ook een 180 graden draaibare handgreep die stevig verticale of in beide horizontale oriëntatie. Op deze manier kunt u Houd het handvat recht, maar gesneden zijwaarts – opnieuw om de controle en het comfort te verhogen.

De zaag is zo krachtig als mijn oude, maar het is langer en zwaarder. Het is ook evenwicht met de meeste gewicht tegen het einde mes. Ik veronderstel dat dit werd gedaan met het doel om de zwaartekracht helpen verticale bezuinigingen te laten. Als dat het bepaalde cut die je maakt, het werkt, maar ik vond het lastig te hanteren en zelfs rond te lopen met.

Misschien omdat ik al weet hoe een heen en weer te gebruiken zag ik niet de draaiende handgreep nuttig vindt. In al die jaren heb ik nooit wilde het handvat gedraaid op mijn oude. Ik verlaten snel deze functie. Misschien iemand die nog nooit dit soort instrument wordt gebruikt voor zou vinden het een nuttig snelkoppeling, maar ik denk het niet. Ook dat roterende handvat is precies waar dit ding gaat breken.

De kwaliteit van de daadwerkelijke snijden afhankelijk van de situatie. Hij brak een houten pallet evenals mijn oude zaag, maar niet beter. Het saldo was een probleem. Misschien is de dubbele messen snijden sneller, maar de grotere omvang en het gewicht en de onhandige zwaartepunt maakte het langzamer aan de totale gebruiken.

Bevestigd aan een bank, te snijden van metaal en PVC pijp, evenals het origineel, maar ik gebruikte het toen ik een kapotte sprinklerinstallatie gerepareerd, waren omstandigheden werden niet gecontroleerd.

Het maakte de cut, maar de dubbele messen afgescheiden als ze ‘m smeren, dus ik belandde met PVC ringen.

Allereerst een decoupeerzaag is niet typisch een instrument DIYer’s. Deze zijn voor ruw werk, doet demo, snijden gaten in daken en muren, etc. In feite, nu zit ik op dit bureau, hoewel ik doe heel veel van DIY, van sanitair reparaties aan meubilair gebouw, ik bijna nooit gebruik de mijne. Ik ben niet zeker wie de RS1200 is. Je zult nooit een op een bouwterrein, en uw gemiddelde DIYer niet nodig.

Waarom wil je niet zien een op een bouwterrein? Vooral de nadelen heb ik al gezien, de zaag maakt gebruik van gepatenteerde messen. In mijn ervaring, geen elektrische zaag gaat door bladen sneller dan een decoupeerzaag. Als je doet een heleboel demo, je ze kopen door het peloton en als je ze gebruiken tot het is een snelle run naar de winkel voor meer. Maar met de DualSaw, je hebt om ze te bestellen. Zelfs als geen van de andere problemen bestaan, zou dit genoeg om me verlegen uit de buurt van deze tool te maken.

De oude school hulpmiddel dat ik heb is niet perfect. Net als de oude ijs scoop er is ruimte voor verbetering. In het bijzonder, het is niet een goed hulpmiddel voor een DIYer. Ik wou dat DualTools had gezocht om dat probleem op te lossen, in plaats van bedenken van oplossingen voor problemen die niet bestaan. Andere fabrikanten zijn dit aanpakken met een hele nieuwe klasse van draadloze en draadgebonden-mini reciprozagen, die veel meer doe-het-vriendelijk zijn – ze zijn echter niet zo goed als het origineel, te boeten macht voor de grootte. Stel je voor dat DualTools toegepast hun dubbele blade-technologie om een ​​van deze mini’s. Het zou er de beste uit zijn.