doe-het-zelf auto-onderhoud checklist

Motorolie

Accu

banden

Ruitenwissers

Wisser Fluid

In de afgelopen 25 jaar, heeft Murray Anderson vrijwel elke home improvement project denkbaar aangepakt. Een fervent DIYer, heeft hij opgewaardeerd, gerenoveerd en opnieuw ingericht zijn huizen allemaal op zijn eigen. Nu heeft hij zijn focus zich tot het delen van die kennis met zijn lezers.

Niet zo vele jaren geleden waren er benzinestations met garages op bijna elke hoek en wanneer je gas gekocht, zouden de mensen van het tankstation onder uw motorkap controleren om te zorgen dat alles was OK. Nu heeft self service vervangen door de oude stijl tankstations en je bent op uw eigen,. Weet u hoe u in te checken motorolie? Hoe zit het met de accu, ruitenwissers, en banden? Als u niet zeker weet hoe en in deze grondbeginselen van de gezondheid van uw auto te controleren, is hier een snel overzicht.

Controleer de olie met de motor uit. Zoek de peilstok, trek het uit en veeg het schoon met een papieren handdoek of een doek. Na het reinigen, schuif de peilstok helemaal terug in de buis en trek deze weer uit.

Er zijn markeringen op de peilstok (Full en toevoegen Oil). Lees het oliepeil op de peilstok en voeg alleen olie als de olie is onder de “Add Oil” mark en nooit vullen boven de “Full” lijn.

Maak je geen zorgen als de olie op de peilstok ziet er donker, zolang je de olie van je auto zijn veranderd bij de aanbevolen intervallen. Als de olie schuimig of ruikt naar gas, moet u uw auto laten controleren door een professional.

De meeste batterijen zijn tegenwoordig “onderhoudsvrij,” wat betekent dat u het waterpeil niet controleren in de cellen. Echter, kunt u controleren of de batterij aansluitingen schoon en strak en er is geen corrosie op hen. Als er corrosie, schoon het af met een mengsel van zuiveringszout en water. (Zorg dat u niet beide accupolen te raken op hetzelfde moment). Als de corrosie terug blijft komen, hebben de batterij en het opladen systeem te laten controleren door een professional.

Koop jezelf een bandenspanningsmeter en laat het in de auto. Controleer altijd de bandenspanning wanneer de banden koud zijn en aanpassen aan de druk die door de fabrikant. De aanbevolen bandenspanning zijn meestal aangegeven op een sticker in het dashboardkastje, aan de bestuurders kant deurstijl, of op de zijkant van de band. De juiste bandenspanning is belangrijk voor de levensduur van de band en het brandstofverbruik.

Sinds wisserbladen zijn gemaakt van rubber, in de tijd dat ze uitdrogen en verliezen hun flexibiliteit. Zodra dat gebeurt, de ruitenwissers verlaat strepen op uw voorruit in plaats van clearing het. De beste manier om een ​​schone voorruit ervoor te zorgen dat uw ruitenwissers elke 6.000 tot 10.000 mijl, of elk jaar veranderen. Zelfs nieuwe ruitenwisserbladen zal streak als ze vuil. Houd uw wisserbladen schoon door te wrijven het mes met een papieren handdoek en enkele ruitenwisser vocht wanneer u uw voorruit schoon te maken.

Controleer het niveau in de tank doorzichtige meestal aan een zijwand in de motorruimte. De vloeistof zal beter schoon te maken als je het niet te verdunnen met water.