het ontwerpen van een pad in een Zen-tuin

Step One keuze van het materiaal

Stap Twee- Walking the Path

Stap Drie- Het kiezen van de Route

Voordat de bouw van het pad door uw Zen-tuin, zitten met een pen en papier en het ontwerp voor het eerst. Uw zentuin moet eenvoud, ontspanning en uw liefde voor de natuur ademen, en het pad is het medium waarmee de tuin voor het eerst wordt geïntroduceerd. Niet alleen het pad te introduceren de bezoeker van de elementen van de tuin, zal de weg worden herzien over en, vooral door uzelf. Bij het ontwerpen van het pad door uw Zen-tuin, de volgende stappen uit om de beste weg naar ontspanning te creëren.

Vergeet niet dat in een Zen-tuin, de primaire elementen zijn zand (of geplet graniet of gravel) en rotsen. Omdat het zand symboliseert water, en de rotsen symboliseren bergen, kies dan een ander materiaal dan zand en stenen voor de bouw van je pad. Bakstenen te maken voor een uitstekend materiaal omdat ze kunnen worden gerangschikt kasseien stijl, sporadisch, of gescheiden te creëren stepping “stenen.” Een andere mogelijke materiaal voor je pad is van hout logs, gesneden in de breedte in cirkelvormige stepping “stenen.” Elk van deze materialen werken goed, want je kunt ze plaatsen in voor of na het zand, hoewel ze meer stabiliteit te bieden als je kunt ze op in de grond voor het toevoegen van het zand. Ten slotte, overweeg dan om je pad tegen vuil. Gebruik stenen om de randen van uw vuil weg lijn, en leg plastic onder het pad naar onkruid en gras buiten te houden. Bij de keuze van het materiaal voor je pad, na te denken over wat je wilt het pad materiaal te symboliseren en kies dienovereenkomstig.

Hoe wilt u uw bezoekers te lopen door uw Zen-tuin? Heeft u wilt dat ze hun ogen naar buiten en rond te kijken, of wil je dat ze hun ogen naar de grond te hebben? Als u nog grotere planten, birdbaths of beelden door uw tuin, maak een stevige, vlakke weg zonder spaties of barsten. Dit zal uw bezoekers in staat stellen om te kunnen om rond te kijken als ze lopen door uw tuin. Als u wilt dat uw bezoekers om meer aandacht te besteden aan de grond, misschien als gevolg van het gebruik van mooie, gepolijste stenen, zachte groene mos, of gekleurd zand om ontwerpen te maken, maakt u een springplank “steen” pad. Als mensen lopen door de tuin, zullen ze gedwongen worden zich bewust van elke stap en de schoonheid aan hun voeten te zijn.

De meeste trajecten waar aan Japanse ontwerp zal asymmetrisch zijn. Om mysterie en spanning te creëren, moet het pad meanderen. In plaats van het creëren van een rechte schot om je punt van belang, zoals een tafel en stoelen, neem een ​​omweg met stopplaatsen langs de weg. Vergeet echter niet dat dit is uw tuin en het punt is om een ​​plaats van ontspanning en eenvoud te creëren. Als je geest meer zou worden ingesteld op hun gemak met een symmetrische pad, een pad dat wordt geregeerd door en is van negentig graden bochten in plaats van bochten maken dan. De tijd nemen om je pad te ontwerpen vóór de bouw zal weg van de stress van de planning te nemen als je gaat, en maken van de ervaring zo ontspannen de uitkomst.