container het kweken van een gerbera daisy

Een Gerbera daisy is een lid van de zonnebloem familie. Het is bekend om zijn schitterende kleuren en zijn daisy-achtige uitstraling. Deze planten zijn afkomstig uit delen van de wereld die warm en vochtig zijn zo hun zorg vergelijkbare omstandigheden vereisen. Er zijn vele voordelen van het kweken van een Gerbera daisy in een houder zoals de vermindering van benzeen in de lucht en verhoogde bloemproductie.

Benodigdheden voor Container Het kweken van een Gerbera Daisy

Er zijn een aantal elementaire benodigdheden die je nodig hebt om een ​​Gerbera daisy groeien in een container. Allereerst zul je Gerbera zaden, een basale snijden of een kroon divisie nodig. Vervolgens zal potten nodig in verschillende maten. Tot slot vindt u zanderige bodem, een zwakke vloeibare meststof en een glas topper of plastic nodig.

Algemeen Groeiende Tips voor Gerbera Daisies

Om gezond te blijven uw Gerbera daisy zal warme temperaturen het hele jaar door moet. Idealiter moet u temperatuurregeling te beheren, zodat ze worden blootgesteld aan temperaturen tussen 61 en 70 graden F gedurende de dag en tussen 56 en 65 graden F ‘s nachts. Deze bloemen moeten ook consistent bodemvocht te gedijen. Dit betekent dat je nodig hebt om de grond vochtig te allen tijde in de lente en de zomer te houden als ze in volle bloei. Tijdens de maanden tussen november en mei u de hoeveelheid water die je iets te geven aan uw Gerbera madeliefjes kan verminderen. Het is een goed idee om uw Gerbera daisy voorzien van vloeibare meststof om de andere week. Ten slotte moet u ervoor zorgen dat u uw Gerbera daisy planten met goed doorlatende grond en potten.

Het kweken van een Gerbera Daisy uit een Seed

Een goede manier om een ​​madeliefje Gerbera in een container te beginnen is om één te laten groeien uit een zaadje. Gerbera daisy zaden moeten vers te zijn om zich te verspreiden. De beste tijd om het zaad te planten is in april. Het zaad zal een constante bodemtemperatuur tussen 68 en 75 graden nodig. Een bodemverwarming pad kan worden gebruikt om deze temperatuur te handhaven als u wilt uw zaadjes te planten tijdens de wintermaanden. Na het planten van uw Gerbera daisy zaden wil je de pot met ofwel een glazen deksel of een plastic hoes te dekken. Dit zal helpen om zowel de hitte en het vochtgehalte stabiel te houden. Na de zaailingen ontkiemen kunt u ze naar hun eigen 3-inch pot.

Het kweken van een Gerbera Daisy van een snij- of Crown Division

Naast het kweken van een madeliefje Gerbera uit een zaadje kunt u ze ook gegroeid uit een basaal stengel snijden of van een kroon divisie. In die gevallen wil je het snijden of de kroon divisie te nemen en geef ze een snelle duik in een wortelgroei hormoon. Dan zul je de snijden of de kroon divisie direct in een container met zandgrond te planten. Opnieuw hebben betrekking op de plantenbak met een glas of plastic hoes.

Het verdelen van Gerbera Daisy Crowns

Als uw Gerbera daisy groeit zal het uiteindelijk moeten worden verpot. Tijdens het verpotten doorlopen kunt u verdelen je kruin en uitbreiden van uw container collectie van gerbera madeliefjes. De beste tijd om uw Gerbera daisy verpotten is in april voordat ze beginnen bloeien. Zorg ervoor dat wanneer u uw daisy dat de bovenkant van de kroon niet onder de grond verpotten, en zorg ervoor dat je elke dode bladeren en dode bloemen verwijderen. Tot slot, houd je Gerbera daisy in de schaduw voor een paar weken naar de root systeem een ​​kans om zichzelf in de nieuwe container vast te geven.