verschillende goudsbloemen

Franse Goudsbloemen

American goudsbloemen

triploïde Hybriden

Goudsbloemen zijn gemakkelijk te kweken en niet te veeleisend, waardoor ze ideaal zijn tuinplanten. Ze tolereren meeste bodemgesteldheid goed en, wanneer in het seizoen, hebben de neiging om overal bloeien. Ze zijn helder en kleurrijk in de kleuren oranje en geel, het verbeteren van de schoonheid van elke tuin.

Goudsbloemen kunnen worden geplant in containers, zoals randen of met andere bloemen en planten. U kunt zelfs droog ze en gebruik in decoratieve bloemstukken. Goudsbloemen worden ook gewaardeerd om hun geneeskrachtige eigenschappen, en ze uitstoten een geur van de bloemen, bladeren, wortels en stengels die afstoot bodem nematoden.

Deze zijn klein en sierlijk in uiterlijk, hoewel bushier en 6 tot 18 inches bij het volwassen worden. Bloemen zijn klein, van ongeveer 2 inch in, en rood, geel, goud en oranje kleur. Ze kunnen ook worden gevonden in levendige rode en mahonie en zelfs bloeien met twee kleuren.

Bloom types voor de Franse goudsbloem zijn divers.

Hoewel de Franse goudsbloem heeft kleinere bloemen, het bloeit voor een langere periode en wordt niet beïnvloed door het slechte weer. U kunt genieten van deze bloemen in volle bloei van de vroege zomer door de val.

Dit zijn de hoogste van goudsbloemen, groeien tot 36 inch. Ze hebben grote bladeren en produceren bloemen die meten tot 5 duim overdwars. Ze zijn over het algemeen romig wit van kleur, maar ook bloeien in de kleuren geel, oranje en goud. Bloemen staan ​​halve of volledige dubbele vorm en gevoelig zijn voor de lengte van de dag.

Met uitzondering van de Discovery serie die vroeg in het seizoen groeiende bloeit-de meeste Amerikaanse goudsbloemen bloeien volledig midden in de zomer wanneer de lengte van de dag korter.

Dit zijn een kruising tussen de Franse en Amerikaanse goudsbloemen. Ze bloeien eerder dan beiden en variëren van 12 tot 20 cm in hoogte. Van de 3 variëteiten genoemde Triploïde Hybriden de grootste bloemen. Het is een winterharde soorten als de plant niet ingesteld zaad, ongeacht de spanningen in de groeiomstandigheden. Opmerkelijke rassen zijn de Zenith en Nugget. De Zenith bloemen maken een opvallende vertoning, waarin zowel de anjer en anemoon bloei types.