snijden van staal met een haakse slijper

Stap 1: Veiligheid

Stap 2: Het merken van de Cut

Stap 3: Voorbereiden van de haakse slijper

Stap 4: Het snijden van de Steel

Stap 5: Afwerking

Een haakse slijper is een elektronisch gereedschap dat vele toepassingen heeft. Het kan snijden, slijpen, slijpen en polijsten van verschillende materialen en oppervlakken, afhankelijk van uw project en de toepassing. Het is een zeer veelzijdig instrument dat deze dingen gemakkelijk kunt bereiken, net zo lang als je weet hoe het te gebruiken en u gebruik maken van de juiste schijven voor de baan. Bijvoorbeeld, als u wilt uw haakse slijper gebruiken door stalen te snijden, kunt u cutoff schijven nodig hebben om de klus te klaren.

Vooral bij het werken met elektrisch gereedschap, moet de veiligheid van de eerste plaats komen. Alvorens iets te doen, op alle veiligheid vistuig in het bijzonder de veiligheidsbril, omdat kleine metalen deeltjes kunnen vliegen over en ze kunnen krijgen in uw ogen, dat kan rampzalige gevolgen hebben.

Leg de stalen op een tafel en trek het meetlint langs het oppervlak en te bepalen welk gedeelte u wilt snijden. Mark twee punten (bij voorkeur de randen) op de lijn het meetlint maakt. Gebruik de kras priem om de twee merken te maken. Verwijder de meetlint en ontvang de liniaal. Sluit de twee merken samen met de liniaal en het gebruik van de kras priem nogmaals op een lijn tussen de twee punten te maken.

Bevestig de cutoff wiel om de haakse slijper. Zie de instructies van de apparatuur over hoe dit wordt gedaan sinds deze procedure kan variƫren. Wees voorzichtig bij het bevestigen van de cutoff wiel, omdat het je zou kunnen verwonden. Zet de molen. Wees voorzichtig, als je niet gewend bent aan de kracht die het genereert, kan deze machine uit te vliegen uit handen, zodat greep het strak. Aangezien het wiel draait, lijn het aan de markering die u hebt gemaakt op het staal.

Als de haakse slijper is afgestemd op de gemarkeerde lijn, langzaam laat het wiel raak het oppervlak van het staal, om ervoor te zorgen dat het nog steeds is afgestemd op het merk. Als het raakt het staal, is er een tendens voor de haakse slijper te glijden koers dus houd deze stevig vast en houd het stabiel. Beweeg het heen en weer langs de lijn totdat je onder de knie van de druk die nodig is door de stalen te snijden. Als u heen en weer langs de lijn te gaan, zijn de kansen, je cutoff wiel dof worden en je kan hebben om het te veranderen. U zult merken het steeds saai als het niet door de stalen snijdt zo effectief als het deed in het begin. Blijven doen dit proces totdat je uiteindelijk door de stalen te snijden.

Verwijder de cutoff wiel en te vervangen door een 40-grit flapper wiel. Voer het haakse slijper langs de nieuw snijrand van het staal om het glad te strijken. Dit verwijdert alle scherpe stalen uit te steken, dat kan iemand verwonden. Stel uw haakse slijper opzij en laat de stalen afkoelen voor een paar uur voordat u het aanraakt.