het schoonmaken van een pergola

vinyl Pergola

houten Pergola

Aangezien een pergola wordt blootgesteld aan de elementen op een constante basis, zullen ze regelmatig worden gereinigd. De manier waarop u uw pergola reinigen zal afhangen van de aard van de pergola die je hebt. Hier zijn enkele eenvoudige tips om uw eigen pergola schoon te maken.

Een vinyl pergola of een pergola gemaakt van composiet materiaal is zeer gemakkelijk te onderhouden. Het schoonmaken van een vinyl product is meestal zo eenvoudig schoonspuiten het naar beneden. U kan nodig zijn om een ​​milde zeep en een scrub borstel om hardnekkige modder of vlekken schoon te maken. Je wilt niet te agressieve huishoudelijke schoonmaakmiddelen gebruiken, omdat deze de vinyl materiaal kan verkleuren.

Een houten pergola is een beetje moeilijker te onderhouden. Het moet een zegel aangebracht, net als een dek dat doet. Als het moet worden gereinigd ziet u een lage druk hogedrukreiniger gebruiken om weg te reinigen van alle vuil of modder. Meeldauw en schimmels kunnen worden gereinigd met een mengsel van bleekmiddel en water. U wilt het bleekmiddel concentratie laag te houden om te voorkomen dat vlekken of beschadiging van het hout. Als dit niet werkt, kunt u zand de pergola en breng een nieuwe laag van de vlek en kit. Er zijn veel bedrijven die professionele dek reiniging bieden, en deze bedrijven zullen ook in staat om een ​​pergola schoon te maken als je niet de tijd hebben;. Het houden van uw pergola schoon zal toevoegen aan de schoonheid van uw achtertuin. Hou het schoon is het niet moeilijk met een beetje van preventief onderhoud.