gemakkelijk verspreiden uw gardenia

maak Cutting

Plant in Pot

deksel

Een deel van de schoonheid van het planten van gardenia’s is dat ze zo gemakkelijk te verspreiden, in het bijzonder uit stek. Volg deze stappen om een ​​nieuwe fabriek gesneden uit een gevestigde en gezonde gardenia groeien.

Neem stekken die 1 tot 2 sets van bladeren op hen hebben. Als het snijden meer, kunt u snijd het in meer delen om meerdere stekken te maken of trimmen van de bladeren van de bodem. Het is belangrijk dat het blad geplaatst blijven.

Gebruik een goede gemeenschappelijke bodem rijk aan voedingsstoffen. Gebruik een ijspriem of spies om een ​​gat naar beneden steken door de bodem, en plaats de scherpe binnenkant tot aan de bodem set van bladeren. Het is belangrijk dat goeddunken van de snij was op de vóór blijft op de bodem, en daartoe is degene die wortels zullen vormen.

Water de snij hevig, totdat u het water droop van de gaten in de bodem van de pot. Dan stoppen en wachten tot het water stopt druipen.

Plaats uw snijden op een omgekeerde deksel voor een heldere, Rubbermaid container of iets dergelijks. Keren de container zich bovenop het snijden. Laat het maar ergens half in de schaduw en vorstvrij (als in de winter). Het duurde niet lang, zult u beginnen te zien vocht te bouwen aan de binnenkant. Laat het deksel op, zodat de plant houdt vocht vast.

Soms wordt je snijden zal wortels vestigen en ontgroeien uw pot. Als het nog niet het voorjaar, kunt u gewoon transplanteren naar een nieuwe pot en opnieuw betrekking hebben op de gardenia.