cutting dahlia bloemen

Dahlia bloemen worden gesneden van 36 verschillende soorten dahlia planten. Deze planten afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika en werden oorspronkelijk gekweekt in vulkanische bodem. Dahlia’s staan ​​bekend om hun grote, robuuste bloesems en hun verbazingwekkende kleurvariaties zoals rood, roze, paars, geel, wit en multi-gekleurd. Dahlia’s zijn populaire attracties op bloemenshows en in particuliere bloementuinen. Echter, ze zijn misschien wel het meest populair als snijbloem. De beste rassen van dahlia bloemen te snijden onder Karma rassen, de Arabian Night ras en het Ferncliff Cooper variëteit.

Dahlia bloemen presenteren beter als ze goed worden gesneden van hun ouder plant. Om te beginnen moet u uw dahlia snijbloemen als het weer is koel en de luchtvochtigheid hoog is, zoals in de vroege ochtend. Koel weer snijden zal de snelheid van de verdamping van het water dat de bloesem ervaringen te verminderen. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat de afgesneden stengels en bloesems niet veel tijd te besteden uit het water. Ten slotte moet u ervoor zorgen dat u een scherp snijgereedschap gebruiken om te oogsten uw stengels en voor te bereiden de stengels voor uw bloemstukken.

Snijden dahlia bloemen is zeer eenvoudig te doen. Om te beginnen krijgt u een stam die is lang en dat heeft een volledig open bloesem te selecteren. Vervolgens krijgt u uw scherp snijgereedschap gebruiken om los te maken van de stam van de moederplant recht boven een blad node. Dit verbetert het vermogen van de stam om water te absorberen, die de houdbaarheid verbetert. Tot slot zet je doorgesneden stengel direct in het water. Bewaar uw stekken in een koele en donkere plaats voor enkele uren voordat het trimmen uit een ¼ inch van de steel en het regelen van de bloemen in een vaas.

Er zijn een aantal tips voor het behoud van de bloemen die u kunt gebruiken om de levensduur van uw gesneden dahlia’s uit te breiden. Om te beginnen kun je de basis van elke stengel koken in water gedurende één minuut. Als u deze optie gebruikt zorg ervoor dat je de bloemen in een handdoek of papieren wikkel om hen te beschermen tegen verwelking.

Een andere tip is om bloemen conserveermiddel toe te voegen aan uw water. U kunt bloemen conserveringsmiddelen vinden in bloemenwinkels, bij warenhuizen en supermarkten. Om de bloemen conserveringsmiddelen die u koopt u wilt uw vaas vullen ongeveer half vol met warm, maar niet heet, water gebruiken. Giet vervolgens de conserveermiddelen in het water en roer tot ze zijn opgelost. Plaats dan uw gesneden dahlia’s in de vaas. Ververs het water in de vaas elke dag om de levensduur van uw snijbloemen uit te breiden.

Houd uw cut dahlia’s uit de zon en uit de hitte. Beide zaken zal uw dahlia’s verwelken en verdwijnen voor hun tijd. Om hun houdbaarheid te verlengen verder dan kunt u uw dahlia’s te dekken in een plastic zak en bewaar ze in de koelkast tijdens de nacht wanneer u slaapt. Dit zal helpen om vocht verdampen en verwelking van uw snijbloemen te verminderen.