container het kweken van een ginkgo boom

De ginkgo boom, of Ginkgo Biloba, is één van de langst levende bomen in de wereld. Sommige ginkgo bomen zijn gevonden in China, hun geboorteland, dat zijn 2000 jaar oud. Hoewel niet alle gingko bomen kunnen worden gekweekt in containers vanwege hun lengte, zijn er velen die mooi zal kijken op uw veranda of in een kleine tuin. Als u niet de ruimte of de neiging om een ​​groot gingko buiten uw huis te planten, plant een kleinere cultivar van de gingko boom in een container.

Voordelen voor Container Growing

Het kiezen van een Ginkgo Boom

De volgende rassen van Ginkgo biloba gedijen goed in containers.

Kiemende Ginkgo Haarlok van Seed

Als u besluit dat u wilt een gingko boom te planten uit zaad, kunt u zaden op vele oosterse winkels, tuinieren winkels of online kopen. Gingko zaden worden ontkiemd in vochtige, maar niet kletsnat, veenmos. Veenmos kan een vuile stof achter te laten bij de behandeling van droge, dus mix-up van uw kiemende mix uit het huis. Plaats het veenmos in een hersluitbaar zakje of kweekbak en houden bij kamertemperatuur, uit de zon. Zaden moeten worden ingedrukt ongeveer 1/4 inch onder het veenmos.

Het planten van Gingko Bomen in Containers

Gekiemde zaden kunnen worden overgebracht naar potten eenmaal wortels hebben geproduceerd en de eerste set van bladeren. Plant in 4 inch potten in compost bodem. Zorg ervoor dat uw containers hebben veel gaten voor een goede afwatering. Bedek de bodem met een paar lagen van de krant en een dunne laag kleine steentjes. Als een zaailing in een pot niet groter dan twee keer de grootte van de pot die eerder is aangeplant kopen. Verplanten moeilijk gingko bomen te passen aan. Help dit proces door de dagelijkse verneveling met water en geleidelijke invoering van de gingko boom aan zonlicht. Verpotten alleen wanneer dat nodig is.

De zorg voor Ginkgo Trees

Zelfs als uw container buiten, regen niet altijd uw gingko boom te bereiken, vooral als het kronendak is verbreed. Controleer de bodem regelmatig water als het droog. Bevruchten elke zomer met een slow-release meststof. Bewaar geen zware snoeien voor mid-winter, trimmen zo nu en dan in de rest van het jaar wanneer dat nodig is.

Geniet van de oude en de unieke schoonheid van de gingko boom!