compost thee voor uw dorstige planten

Compost thee gaat een stap verder dan eenvoudige compost en is een uitstekende bladvoeding evenals een voedzame bodem doordrenken. Compost thee heeft een aantal belangrijke voordelen die de moeite waard te weten over zijn. Compost thee heeft de mogelijkheid om blad ziekten onderdrukken sneller vermogen om schadelijke stoffen te bestrijden, en een verhoogde capaciteit voor het leveren van voedingsstoffen. Deze zijn meer dan genoeg redenen om u te overtuigen om compost thee toe te voegen aan uw conventionele compost en kunstmest arsenalen;. Compost Tea Ingredients

Het maken van goede compost thee vereist dat u eerst een bruikbare hoeveelheid goed gerijpt compost. Gerijpt compost is goed kerende en warmte blootstelling ondergaan, zodat er geen ziektekiemen en onkruidzaden kan stimuleren wanneer het wordt toegepast op de bodem. U kunt ervoor kiezen om ofwel worm compost of vermicompost te gebruiken in het brouwen van de compost thee. Worm compost regelt zijn eigen temperatuur, evenals het draaien van de compost op. Vermicompost, daarentegen, heeft een grotere hoeveelheid humuszuur dankzij zijn hout en papier componenten. De humuszuur werkt geweldig op pot struiken en kamerplanten.

Schimmels of bacteriën Domination?

Een handige opmerking voordat u begint met het brouwen van het compost thee is dat u de samenstelling in termen van te laten worden gedomineerd door een van beide schimmels of bacteriën kunnen aanpassen. Dit is sterk afhankelijk van het type planten gewenste verrijken, en de grondsoort die groeit. Tuinieren ervaring heeft geleerd dat compost thee gedomineerd door bacteriën is zeer behulpzaam bij de voorbereiding van de grond waarin kruiden en groenten worden geplant. De schimmels gedomineerde alternatief is aangetoond dat het zeer nuttig te zijn als het gaat om mulchen. Van de twee, de bacteriën gedomineerd compost thee is degene gebrouwen meest aangezien dit een groter vermogen te weren van blad ziekten.

Spray Frequency

In gebruik compostthee de frequentie waarmee de planten besproeid is uitermate afhankelijk van hun gezondheid. Een aantal van de gezondste tuinen zijn gekend in trimverandering te blijven met slechts een enkele spuiten per seizoen. Blijkbaar heeft nuttige insecten rond uw kamerplanten effectief in onder andere het spreiden van de voordelen van de compost thee rond. In feite, kamerplanten die niet worden bezocht door deze insecten veel meer nodig compost thee, hetzij tweewekelijks of maandelijks.

Proper spuiten van compost thee begint onmiddellijk na kamerplanten echte bladeren hebben geproduceerd. Struiken en bomen vereisen spuiten voordat de knop te breken.