verzamelen impatiens zaden

Impatiens zaden kunnen worden verzameld uit de bloemen na het groeiseizoen wanneer de peulen ontwikkelen aan de uiteinden van de stengels. De beste tijd om de zaden te verzamelen vóór de peulen pop en het morsen van de zaden binnen op de grond. Impatiens staan ​​bekend om hun iriserende blaadjes die hen een mooie tuinplant waard redden van de peulen voor het planten van meer bloemen de volgende lente seizoen te maken. Komen de bloemen in de kleuren rood, roze, wit en paars.

Als de schil te vroeg worden verzameld van de planten, kan ze laten drogen voor een week voordat de capsule wordt geopend geknepen om de zaden te verwijderen. Voorzichtig draai de pod geopend met de miniatuur en verwijder de zaadjes. De pod wordt geopend in een spiraalvorm, waar de zaden in zijn opgeslagen. Impatiens zaden zijn bruin en klein, dus dit is best gedaan op een effen witte papieren handdoek. Verwijder een van de groene pod overblijfselen en gooi ze uit.

Eenmaal gedroogd, kunnen de zaden worden opgeslagen in een kleine glazen pot met een deksel, of een witte envelop. Markeer de verpakking of envelop met de aard van de zaden, zodat ze de volgende lente kunnen worden geplant.