verschillende types minerale wol beschreven

Rock Wool vs. slakkenwol

Gerecyclede materialen

Minerale wol Overwegingen

R-waarde en de dikte

Mineraalwolisolatie was eens de meest gebruikte type isolatie, totdat het begon te vervangen door glasvezelisolatie ongeveer dertig tot veertig jaar geleden. Minerale wol is het maken van een comeback in veel nieuwere huizen vanwege het gemak van de productie. Dit type van isolatie komt eigenlijk in twee soorten: steenwol en slakkenwol.

Steenwol goed voor slechts 20% van minerale wol, en het is gemaakt van gemalen natuurlijke rots. Slakkenwol maakt de overige 80% van de minerale wol isolatie, het is vervaardigd uit een industrieel afval bijproduct bekend als ijzererts hoogovenslakken. Dit bijproduct wordt afgeleid van kalksteen, gecombineerd met diverse andere chemicaliën en gecentrifugeerd onder hoge warmte in sterke vezelmaterialen. Het belangrijkste kenmerk van zowel steenwol en minerale wol is dat ze beide zijn gemaakt van ongeveer 75% gerecycled materiaal.

Rock en slakkenwol bevatten gerecyclede materialen, zoals katoen en cellulose. Gerecycled katoen houdt in het mengen van zowel katoen en polyester molen stoffenschroot met kunststof vezels, en ze te combineren door middel van hoge warmte processen. Tijdens dit productieproces, zijn brandvertragende chemicaliën en bindmiddelen ook toegevoegd. Een voordeel van minerale wol is dat het geen vocht vasthouden en zal daarom niet ontwikkelen schimmel. Gerecycleerd cellulose gebruikt in de minerale wol isolatie wordt meestal afgeleid uit post-consumer gerecycled krant kladjes. Het enige nadeel van minerale wol dat gerecycleerde cellulose gebruikt is het verlies van brandvertragende stoffen die niet met de rest van de vezels.

Het maakt niet uit welk type minerale wol je besluit om te gebruiken voor uw isolatie behoeften, zijn er een paar dingen in gedachten te houden. Controleer de hoeveelheid losse vulling vezel, omdat te veel van deze kan krijgen knock-out van de plaats door harde wind, maar het kan ook stof en vuil verzamelen over een langere periode van tijd. Sommige minerale wol kan ook gevoelig voor houtborende insecten in bepaalde gebieden van het land. Zorg ervoor dat u een soort van minerale wol isolatie, dat is duurzaam genoeg om deze mogelijke problemen te weerstaan ​​en te voorkomen dat frequente vervanging te selecteren.

Minerale wol is ook een voordeel als een dampbarrière, in tegenstelling tot de isolatie die moet een afzonderlijke dampbarrière op hetzelfde moment glasvezel. Deze functie maakt steenwol gemakkelijker te installeren en effectief tegen vocht. Een nadeel van minerale wol is dat het dezelfde gezondheidsproblemen als glasvezel, zodat de bescherming van de huid, ogen en longen is verplicht bij het uitvoeren van deze isolatie.

Minerale wol isolatiematerialen kunnen komen in verschillende diktes en R-waarden, die de tarieven van de warmtestroom en retentie te meten. Als u minerale wol isolatie die alleen wordt geleverd in een lagere R-waarden, probeer dan een die dikkere vezels heeft te selecteren. De belangrijkste graadmeter kun je tegen energieverlies te nemen is om uw huis goed geïsoleerd met een hogere kwaliteit minerale wol panelen.