koude lucht vs korte ram inname

Compleet Cold Air Intake

Short Ram Intake

Wanneer het proberen om de kwaliteit van uw auto te verbeteren, koude lucht systemen zijn de gemakkelijkste keuze voor veel chauffeurs. Er zijn twee verschillende vormen van koude lucht apparaat, bekend als de korte ram intake kit, en de volledige koude lucht inlaatsysteem. Deze twee producten zijn zeer vergelijkbaar en kan een moeilijke beslissing om te kiezen tussen hen. Als u op zoek bent naar een koude lucht kit voor uw auto, dan zijn er een paar voordelen en nadelen aan elk systeem dat kan helpen om te beslissen tussen hen. Welk inlaatsysteem je besluit om te gebruiken, moet u niet vergeten dat meer lucht en meer macht meer brandstof nodig om te bewegen, dus zorg ervoor dat je benzinetank kan bijbenen.

De volledige koude lucht inlaatsysteem is een lange buis die het luchtfilter houdt in de kou, weg van de hitte van de motor. Het einde van de aanzuigleiding is vaak zo ver naar beneden als het wiel goed gevonden, of door een spatbord. De lengte van de buis zorgt ervoor dat de aangezogen lucht werd niet verwarmd door de motor, dat is waarom het totale koude lucht wordt genoemd.

Ondanks hun voordelen op korte ram, vertonen zij ook vrij grote nadelen, zoals de tendens te zuigen water uit de weg als de auto rijdt door een plas. Dit water kan direct worden meegezogen in de motor, waardoor sommige ernstige schade, en zelfs potentieel vernietigen van de engine. Om deze reden, veel rally en stock-automobilisten zijn terughoudend om de volledige koude lucht kit te gebruiken, omdat ze vaak raken modderige plassen tijdens de races. Er is een manier om dat te voorkomen, maar die de aanschaf van een bypass systeem omvat. Dit, en het feit dat het volledige systeem kunnen worden aangebracht door de automobilist, maar moeten vaak verplaatsing van het luchtfilterhuis en onhandig inserties in wielkasten, etc, door een professionele, serieus hobbels de prijs van de complete kit .

De korte ram inname heeft een veel kortere buis dan het complete systeem, en is veel meer kans om zichtbaar te zijn wanneer u de auto motorkap te openen. De korte ram is de goedkopere van de twee, en is ook makkelijker te installeren, zodat een auto-eigenaar het zelf zou kunnen passen, als ze dat wilden. Het is ook makkelijker te bereiken, te behouden en om het luchtfilter te verwijderen. Aangezien de korte ram ver van de grond, is het veel minder waarschijnlijk te trekken in water, hetgeen betekent dat gebruikers hydrolock en andere water-gerelateerde schade aan de motor te voorkomen. Dit maakt het meer populair bij cross-country auto sportfans.

De kortheid van de buis betekent dat uw luchtfilter is ook onderworpen aan grotere hoeveelheden warmte. Anderen suggereren dat, aangezien de korte ram is waarschijnlijk te zuigen meer warme lucht in de nabijheid van de motor, zal je de pk’s vermoedelijk opgedaan met behulp van de koude lucht systeem in de eerste plaats te verliezen.