beton tillen voor de DIYer

Begrijpen waarom de Concrete Sank

De Concrete Lifting Process

Het vervangen van de verschoven of niet-gecomprimeerde Dirt Yourself

Soms beton kantelt of gootstenen, zelfs zodra vijf jaar na installatie. Als gevolg hiervan is beton tillen nodig is om het probleem op te lossen. Gelukkig is het mogelijk om dit zelf te doen.

Voordat u begint met een concreet te tillen jezelf, is het belangrijk om te begrijpen waarom het beton in de eerste plaats is gezonken om ervoor te zorgen dat het zinken niet opnieuw gebeurt. In de meeste gevallen heeft het beton verzonken omdat het vuil dat daaronder is geplaatst niet goed tijdens de installatie verdicht. De ruimte waar dit gebeurt het meest op een oprit, een trottoir of een garage plaat.

Iemand die meer ervaren kunt deze methode gebruiken. Drill 2-inch gaten in de gezonken beton en giet een mengsel van vliegas, zand, water en cement in de gaten met een pomp die 50 tot 100 pond druk produceert. Het mengsel, dat als dikke mortel, gemakkelijk verhoogt de verzonken plaat. Weinig druk nodig om dit te doen omdat beton niet te veel gewicht. (De gemiddelde 4-inch dikke betonnen plaat weegt slechts 1/3 pond per vierkante inch.)

Zand heeft ook de lucht in, maar het kan een betere optie voor de doe-het-zelver proberen om beton te verhogen indien correct gedaan. Kleinere delen van gezonken beton kan worden gesneden met behulp van een natte zaag en daarna tilde met een koevoet. Vul de gaten met zand en compact met een stopmachine voor het vervangen van het gezonken sectie. Grind kan soms worden gebruikt in plaats van zand.

Dit is een andere methode om het zelf te doen. Gebruik de baksteen beitel en voorhamer aan een randen van het gezonken beton ondergraven als dat nodig is. Met een betonnen boor of steenboor, boren kleine openingen in de gezonken gebied en langzaam giet er een verdunde mengsel van cement in de gaten. Laat het staan ​​voor een half uur, zodat het kan bezinken. Pour meer cement indien nodig. en laat het bezinken. Strijk het oppervlak met een troffel en laat de concrete remedie voor 24 tot 48 uur.

Om grotere gebieden van beton op te heffen, dan heb je hulp nodig. Begin met het verwijderen van alle gekraakte stukken, als die er zijn. Reinig het gebied met water uit een slang, en dan bouwen een houten vorm een ​​paar centimeters hoger dan de bestaande gezonken beton, zodat deze overeenkomt met de hoogte van het beton dat niet is gezonken. Vul eventuele gaten met aangestampt zand. Leg nieuw beton en eindig met een troffel.

Zoals eerder vermeld, meestal betonnen hellingen of sinks omdat de niet-verdichte vuil onder is verschoven, niet langer een solide basis voor de betonplaat. De logische oplossing voor de doe-het-zelver is om een ​​gat naast de verzonken platen en schop vuil in het gat te graven. Dit zal niet met succes het beton op te heffen omdat er te veel lucht in het vuil. Als het vuil wordt verplaatst, wordt meer lucht ruimte geplaatst rond elk vuildeeltje waardoor het luchtiger, ook al ziet het er niet op die manier. De vers geïnstalleerde vuil kunnen tijdelijk verhogen van de gezonken beton, maar na verloop van tijd zal het beton weer aan het verschuiven omdat de lucht verlaat de bodem.