reinigen brons faqs

Brons is koperlegering. In moderne tijden, brons is een legering van koper en metalen, behalve zink. Het is algemeen duurder dan koper en corrosiebestendig. Bronze vormt een patina (groene kleur), die is beschermend om het metaal en wordt vaak gezien op kunstwerk. Gereproduceerd het heet Verde. Brons snel zal verslechteren indien blootgesteld aan vocht en chloriden of sulfiden.

Massief brons vaak gelakt (in de fabriek) naar de finish te beschermen. Gelakt brons moet alleen worden afgestoft en af ​​en toe af te vegen met een vochtige doek. Laat de lak vervangen als het scheuren of peelings.

Houd bronzen stukken zo schoon mogelijk. Accumulaties van stof en vuil kan aanvreten het metaaloppervlak. Stof regelmatig met een zachte doek. Wees niet te krachtig wrijven, in het bijzonder op een uitstekende delen. Als een bronzen stuk is verwaarloosd voor een lange tijd en is bedekt met vuil, grondig te reinigen met een zachte borstel. Verwijder al het stof uit spleten en inkepingen en vervolgens wrijf het gehele oppervlak met een zachte flanellen doek. Voor een meer grondige reiniging, zorgvuldig wassen met een oplossing van 1 eetlepel zout en 3 1/2 liter water. Goed uitspoelen. Poolse met koperen polish, gevolgd door glas was.

Als u een hoogglans wenst, dip een doek in vloeibare was en gelden voor het stuk. Wanneer het droog is, buff te lichtvaardig een hoogglans. Deze wax behandeling kan ook worden gegeven aan de bronzen stukken die buiten worden gehouden. Verweerde brons donkerder meestal, maar dit is natuurlijk en niet schadelijk voor het stuk;.. Ziekte Bronze “is een van de meest ernstige gevaren bronzen Deze ziekte, veroorzaakt wanneer chloriden en zuurstof te combineren in een vochtige omgeving, valt ook koper en tin . de ziekte heeft de vorm van een plotselinge uitbraak van kleine stukjes van corrosie en onderscheidt zich door ruw, licht groene vlekken. “Bronze ziekte” kan meestal worden gestopt door het wassen van het stuk in herhaalde wijzigingen van kokend heet, gedestilleerd water. misschien heeft u om het object voor een week of meer in gedestilleerd water laten weken. Als deze behandeling niet werkt, raadpleeg dan een museum expert over het gebruik van een sterke oplossing van natrium -sesquicarbonaat of uw stuk behandeld door een professional.

General Purpose Bronze Cleaner: zout, azijn, en Flour. Los 1 theelepel zout in 1 kopje witte azijn. Voeg genoeg bloem om een ​​pasta te maken. Solliciteer pasta om brons en laat zitten voor 15 minuten tot 1 uur. Spoelen met schoon, warm water en polish droog.