het verzamelen van ananas zaden

De meesten van ons zijn zich niet bewust van het feit dat ananas zaden kunnen worden verzameld en gebruikt voor het uitdragen ananas. In natuurlijk gegroeide rijpe ananassen, zijn donker bruin- of zwart-gekleurde zaden gevonden ingebed in het vlees van de vruchten, maar commercieel geteelde ananassen zijn pitloze.

Bestuiving

De enige haalbare manier om ananas zaden te produceren, is via kruisbestuiving. Kolibries komen vaak kruisbestuiving agenten van ananas bloemen. Bij commercieel geproduceerde ananas, is aanwezigheid van kiemen niet bevorderd de vrucht veel aangenamer zonder hen. Dus, commerciële ananas kwekers ontmoedigen kruisbestuiving.

Voortplanting door zaden

Spoel de zaden verkregen uit een volwassen, rijpe ananas en zaaien ze in vochtige potgrond. Houd de pot op een warme plaats met een minimum temperatuur van 65 tot 75 ° F heeft

Ananas zaadgerminatie

Het is mogelijk om succesvol ananas zaden ontkiemen door ze in natte papieren handdoeken geplaatst in afgesloten plastic zakken. Een periode van 3 tot 6 maanden is vereist voor de zaden ontkiemen. Vochtige grond in een warme locatie is ideaal voor de kieming van zaden ananas.

Ananas zaden ontkiemen in een traag tempo, tenzij behandeld met zwavelzuur. Echter kunnen hogere kieming met gezonde zaailingen worden bereikt met onbehandelde zaden. Occasionele verneveling is een must voor de gezonde groei van deze zaailingen. De gezonde zaailingen kunnen worden getransplanteerd na 1 jaar tot 15 maanden, en ze beginnen vruchten dragen binnen 2 tot 3 jaar.