verschillende soorten kamperfoelie verklaard

Dwerg Bush Kamperfoelie

Franse Kamperfoelie

Dropmore Scarlet Honeysuckle

Kamperfoelie s zijn een soort van bloeiende wijnstokken, die worden geplant in tuinen voor hun geurige bloemen en mooie look. Deze wijnstokken kunnen eenvoudig worden geplant en fungeren als cover-ups voor “lelijke” gebieden van uw tuin of huis (zoals daken). Er zijn 180 species van kamperfoelie komt wereldwijd, waarvan bijna 100 zijn in China. Enkele van deze wijnstokken produceren ook bessen, maar niet allemaal zijn eetbaar. zijn de beschrijvingen van drie verschillende soorten kamperfoelie die kunnen worden gekweekt in de tuin na.

Deze bijzondere vorm van kamperfoelie groeit in het westelijk deel van Amerika. In tegenstelling tot andere kamperfoelie, kan dit ras gedijen voor bijna een eeuw. Vezelige wortels en ondiepe laterals laat dwerg struik kamperfoelie om te groeien in rotsachtige locaties waar de grond goed wordt afgevoerd. Het groeit tot 4 voet hoog en produceert zoete geel-gekleurde bloemen ruiken.

Frans kamperfoelie kan groeien in elk type grond zolang het goed gedraineerd. De enige voorwaarde is dat ze ten minste 6 uren volle zon per dag nodig. voornamelijk geteeld in het westen van Noord-Amerika, deze wijngaarden produceren-nectar gevulde roze bloemen. Afgezien van de nectar van de bloemen, de wortels van deze wijnstokken zijn ook eetbaar (kan worden gegeten rauw of gekookt).

Deze kamperfoelie vereist vochtig en organische bodem om goed te gedijen. Volle zon en warmer klimaat zorgt ervoor dat Dropmore kamperfoelie blijven evergreen gedurende hun vaste plant leven. Ze produceren zeer geurige scarlet oranje gekleurde buisvormige bloemen, die zijn gevuld met nectar.