verschillende soorten hout jigs

Zwaluwstaart

treknagel

spits toelopend

Trappenhuis

De meeste ervaren houtbewerkers hebben verschillende soorten hout jigs zij over en weer in dienst. Het gebruik van mallen kan de repetitieve uitsnijden van dezelfde vorm een ​​gemakkelijker taak te maken. Jigs zijn goedkoop, maar ervaren houtbewerkers maken hun eigen. Sjablonen zijn beschikbaar voor mallen maken in uw eigen winkel.

Deze mallen worden gebruikt voor het maken van zwaluwstaartverbindingen, en een typische gekochte template zal toestaan ​​om 12 verschillende maten te maken. Om zwaluwstaartverbindingen voor kasten, lades en dozen maken je nodig hebt om een ​​zaag en de router te gebruiken. Een zwaluwstaart zaag wordt gebruikt om de verbinding te snijden. Deze zagen hebben een zeer dunne messen voor nauwkeurig snijden.

Dit is een zelfcentrerend houten mal wordt gebruikt voor het maken van pluggen. Maten zijn verkrijgbaar bij een 1/4 inch tot een 1/2 inch. Het wordt gebruikt om “trimmen” dik hout in de gewenste vorm. Dowel jig kits zijn beschikbaar met honderden keuzes.

Een taps toelopende mal wordt gebruikt om een ​​snit die steeds dieper krijgt te maken. Het wordt voornamelijk gebruikt bij het maken van tafelpoten.

Een trap kaliber wordt gebruikt bij het maken van stringers, waarbij de structurele steun elementen voor treden en stootborden een trap zijn;. Gebruik altijd goedkoop of sloophout om uw eigen mallen maken, aangezien zij niet mogen worden gebruikt voor een ander project en zijn meestal op maat gemaakt voor de taak bij de hand.