kookplaat vergelijking: gas vs elektrische

gaskookplaten

elektrische Cooktops

Uw kooktoestel, of het nu een standaard assortiment of een kookplaat, is het brandpunt van uw keuken. Modern gas-en elektrische kookplaten hebben zo veel functies en functies die beslissen over één kan hard zijn. Uw keuze van de kookplaat moet idealiter worden bepaald door uw behoeften, budget en beperkte ruimte, en stijl. Enkele van de belangrijkste onderscheidende kenmerken en voordelen van gas en elektrische kookplaten worden hieronder uiteengezet.

Om gaskookplaten gebruiken, hebt u een gastoevoer en een eenvoudige elektrische schakeling nodig hebt, als de kookplaat heeft elektrische ontsteking. De geleverde gas kan ofwel aardgas of propaan uit een cilinder. Gaskookplaten zijn erg populair onder professionele koks, als gevolg van de totale controle die zij aanbieden. U kunt direct aanpassen van de keuken vlam door de knop, en visueel toezicht op de vlam. De meeste andere kookvelden niet even nauwkeurig en controle. De blootgestelde vlam, hoewel beschouwd als een gevaar voor de veiligheid van sommige gebruikers, is een handig visueel hulpmiddel voor anderen.

die een laag vuur sudderen of hoog vuur aanbraden kan zijn – in vergelijking met elektrische kookplaten, dat in- en uitschakelen om de kooktemperatuur te passen, kan gaskookplaten bij een constante temperatuur worden gehouden. Wanneer uitgeschakeld, de branders afkoelen zeer snel ook. Gaskookplaten zijn ook minder duur om te werken en zijn milieuvriendelijker dan elektrische kookplaten. Echter, de energie-efficiëntie lager dan bij elektrische kookplaten omdat sommige van de warmte van vlamuitval de omringende ruimte.

Standard gaskookplaten hebben een open branders, die kan een beetje een gedoe om schoon te maken. Nieuwere versies met gesealde branders en “gas op glas” functies maken het karwei van het schoonmaken veel eenvoudiger.

Elektrische kookplaten zijn meestal de voorkeur, omdat ze niet over een open vlam, zijn makkelijk te gebruiken en maken een eenvoudige reiniging. Elektrische kookplaten met coil elementen zijn de standaard, minst dure versies beschikbaar. Ze bieden een hoge mate van efficiency, met de enige nadelen zijn het ontbreken van beroep, en de ingewikkelde taak van het schoonmaken van de elementen en de bijbehorende lekbakken wanneer er lekkages.

Smooth-top elektrische kookplaten verbergen verwarmingselementen onder gladde oppervlakken die zijn zeer eenvoudig te reinigen. Deze cooktops ook kijken zeer strak, wat bijdraagt ​​aan hun aantrekkingskracht. Elektrische kookplaten bieden ook geavanceerde functies, zoals sensoren, timers, automatisch uit te schakelen, en warmte-indicatoren die oplichten totdat het oppervlak is veilig aan te raken. Touchpad controles elimineren de noodzaak voor knoppen. Sommige kookplaten afstelbare branders die kunnen worden aangepast aan de grootte van de pan.

Enkele nadelen van gladde-top elektrische kookplaten zijn dat ze platte bodem pannen nodig hebben en dat ze gevoelig zijn voor krassen en andere beschadigingen kunnen zijn indien niet met zorg behandeld. Elektrische kookplaten hebben de neiging om langzamer te reageren dan gaskookplaten. High-end inductiekookplaten zijn voorzien van alle positieve eigenschappen van gas-en elektrische kookplaten, tegen een hogere prijs. Magnetische kookgerei is een essentiële voorwaarde voor inductie, die magnetische weerstand gebruikt te warmen de pannen die op zijn beurt, kookt het voedsel geplaatst is.