kleur van rozen: wat ze betekenen

Ondanks de oude Valentine rijm die beweert dat, “De rozen zijn rood,” de kleur van de rozen heeft een eindeloze variĆ«teit. Elke kleur van de roos, of lavendel, roze, oranje, geel of de traditionele rode, heeft een andere betekenis wanneer gegeven als een geschenk aan iemand. Hier is een lijst van de betekenis van elke kleur van de roos.

Rood

Zoals verwacht, de rode roos betekent liefde. Een enkele rode roos is expressief genoeg in onze cultuur, dat het bijna overkomt, ‘ik hou van je. “Rode rozen ook betekenen moed, passie, respect en schoonheid.

Roze

Een van de meest voorkomende gekleurde rozen, roze rozen betekenen waardering, een boodschap van “dank u” aan de ontvanger uit te drukken. Een donker roze roos is het meest gratuite terwijl een licht roze roos is zachter, beter gebruikt om uit te drukken bewondering en geluk.

Wit

Net als een engel of cherubijn, witte rozen betekenen onschuld en zuiverheid. Bij gebruik op een bruiloft, witte rozen zijn een symbool van de gelukkige liefde.

Oranje

Hoewel een zeldzaamheid, oranje rozen tonen verlangen en enthousiasme.

Geel

Een vrolijke kleur, gele rozen betekent vriendschap, blijdschap, vreugde en genot. Gele rozen kan de belofte van een nieuw begin zijn of express een welkome back of onthoud me bericht.

Perzik

Perzik rozen waardering tonen, nabijheid en oprechtheid, misschien omdat ze een zeldzame gekleurde roos. Een bleke perzik rose betekent bescheidenheid, vermoedelijk als gevolg van de gelijkenis van de kleur van het naakt lichaam.

Lavendel

Een lavendelblauwe rose betekent liefde op het eerste gezicht en betovering.

Zwart

Tegenover van witte rozen, zwarte rozen betekent de dood en afscheid.

Blauw

De zeldzaamste van alle steeg kleuren, blauwe rozen betekenen het onbereikbare en het onmogelijke – waarschijnlijk omdat een echt blauw gekleurde roos is onmogelijk in de natuur.