gipsplaten textuur technieken

Orange Peel Techniek

knockdown Techniek

Sand Swirl

Er zijn een veelheid van verschillende gipsplaten textuur technieken die u kunt gebruiken in uw huis. Elk van hen vereist een andere methode, en geeft uw huis een unieke uitstraling. Terwijl elk van de technieken zal werken, moet je elke een onderzoek voor de toepassing ervan in uw eigen huis, om te zien of de methoden en uitstraling past bij uw persoonlijke voorkeuren. Wat volgt, moet u een idee geven over welke texturen techniek is de beste voor je.

Sinaasappelschil techniek is genoemd naar de sinaasappelschil-achtige textuur het maakt op uw muren. Om dit effect te creëren, voeg water toe aan je joint compound, totdat het een dikke vloeistof. Het verkregen mengsel moet dik genoeg aan te brengen met een verfroller, maar dun genoeg te gieten zijn. Zodra u de juiste proporties, zet het mengsel in je roller pan. Zodra je dit hebt gedaan, toepassen op uw muren of het plafond. Nadat je het toepassen, laten drogen gedurende 10 minuten.

Nu kun je een tweede laag toe te passen. Dit zal uw gipsplaten de herkenbare oranje schil textuur te geven.

De knockdown techniek voor gipsplaten textuur is een werkwijze vergelijkbaar met de sinaasappelschil techniek. De werkwijze is iets anders, en de resultaten zijn duidelijk onderscheiden.

Om de knock-down techniek water te gebruiken uw joint compound totdat het dun genoeg te gieten en toe te passen, zoals verf. Gebruik je verfroller toe te passen. Wacht 10 minuten, en een tweede laag toe te passen. In wezen, moet je doen alsof je solliciteert de sinaasappelschil techniek.

Echter, dit is waar de knock-down techniek verandert. Voor de tweede laag droogt, haal je afwerking mes. Ga over het hele gebied mee. Druk op de platte kant van het tegen de muur om een ​​gladdere structuur te creëren. Vergeet echter niet naar beneden te drukken licht. Je moet het zekere voor het van niet naar beneden te drukken hard genoeg, zoals je altijd kunt op harder afterwords.

Bij het gebruik van deze techniek, kunt u ook een knock-down spuitbus om je mengsel van toepassing op uw muren en plafonds, in plaats van het doen van het met de hand te huren. Dit bespaart u een hoop tijd en moeite, maar het is niet een absolute vereiste.

Het zand swirl techniek geeft uw gipsplaat een heel ander uiterlijk en textuur dan de andere technieken. Het zand in de naam verwijst eigenlijk naar letterlijk zand die u aan uw mengsel.

Ten eerste, het water naar beneden uw gezamenlijke textuur. Dit keer echter, voeg witte kwartszand aan. Dat blijven doen tot je het mengsel nog net stevig genoeg om te worden aangebracht met een troffel. Weet u dat u genoeg zand hebt toegevoegd als je gemakkelijk kunt ophalen van het mengsel.

Breng vervolgens uw mengsel op je muur of plafond. Hoewel het nog nat is, krijgen een plat stuk karton en plaats het licht tegen de muur. Draai het voorzichtig aan de swirl effect dat deze techniek is vernoemd naar te krijgen.

U kunt een verscheidenheid van verschillende resultaten te krijgen door te experimenteren met verschillende maten en texturen van materialen voor wervelende. Voel je vrij om te experimenteren.