do’s en don’ts bij het lamineren van uw tafelblad

Doen # 1 – Gebruik 1/16-inch gelamineerde plastiek

Doen # 2 – Maak het tafelblad voorzichtig

Doe # 3 – Gebruik de juiste Snijmaterialen

Doe # 4 – Neem Cement

Do # 5 – Verwijder de Trapped Air

Niet # 1 – Do not Want Chipping bij het knippen

Niet # 2 – Do not Follow Exact Table Top Dimensions

Niet # 3 – Do not Bond lamineren materiaal op de top van verven en vernissen

Niet # 4 – Laat de Materialen niet onmiddellijk Bond

U kunt een laminaat tafelblad te maken als een doe-het-zelf-project om te besparen op de kosten. Hoewel er vele een laminaat tafelblad beschikbaar zijn in de markt van vandaag, kunnen de kosten een beetje prijzig voor de gemiddelde persoon. Om op de kosten te snijden, is het het beste om de tafel laminaat met materialen verkrijgbaar bij de lokale levering winkel. Daarbij zijn er verschillende dingen te overwegen om ervoor te zorgen kom je met de beste resultaten. Als je voor te bereiden en te werken aan het project, let op de dos en doen niet onder.

1/16-inch laminaten is dik genoeg om met modellen oppervlakken gebruiken omdat het meer druk kan weerstaan ​​dan de dunnere 1/32 inch variëteit.

Zorg ervoor dat het oppervlak van het tafelblad volledig schoon. De eerste stap in het preparaat zal zand de oppervlakken om een ​​semi ruw oppervlak waar de lijm de kunststof kan binden met gemak verschaffen.

U kunt elk type zaag gebruiken om het lamineren materiaal te snijden. Sommige aanbevelingen zijn onder andere een cirkelzaag, een backsaw, een sabel zaag en zelfs een mes. Zorg ervoor dat u een zaag met fijne tanden blades of een mes met vlijmscherpe randen te gebruiken om schone bezuinigen.

Om het laminaatmateriaal hechten op het tafelblad, maken gebruik van cement contact. Ofschoon epoxy kleefstoffen en kan worden gebruikt, contactlijm is een betere optie.

Gebruik een rol om de opgesloten lucht eruit te komen, dit zal ervoor zorgen dat het laminaat is vlak en goed gedaan.

Bij het gebruik van sabel zagen of cirkelzagen, nooit op het voorste deel te snijden. Bezuinigen op de achterkant om te voorkomen dat chippen. Als een handzaag wordt gebruikt, niet knippen aan de achterzijde. Snijd aan de voorkant, maar zorg ervoor dat op een lage hoek te snijden. Bij gebruik van een mes, maken gebruik van speciale laminaat messen. Gebruik een rechte rand van een liniaal, een T-vierkant of een rechte rand object om de productie van een nog te snijden.

Altijd snijd het lamineren materiaal enigszins oversized om ruimte te bieden voor achteraf trimmen.

Als de oppervlakken zijn geschilderd of gelakt, zorg ervoor dat ze eerst te verwijderen met behulp van een schuurmachine. Daarna veegt u het oppervlak met een doek of een doek om het stof en ander vuil te verwijderen. Verf en vernislagen maken de hechting effect minder effectief.

Wacht tot de aanbevolen droogtijd voor het verkrijgen van de twee oppervlakken in contact. Zorg er altijd voor om het laminaat plastic op de bovenkant van het tafelblad te positioneren nauwkeurig alvorens hen toe om contact te maken. Vergeet niet dat de hechting van de lijm is sterker bij het eerste contact dus niet verpesten.