diy rustieke gordijn ideeën

Stap 1 – Zoek Materiaal

Stap 2 – Snijd Stof

Stap 3 – Bereid de Gordijnen

Stap 4 – Bereid je voor om Hang

Stap 5 – Hang de gordijnen

Maak je eigen rustieke gordijnen om uw huis te geven een extra vleugje persoonlijkheid. Er zijn vele goedkope manieren om dat wenselijk rustieke uitstraling te bereiken. Volg deze stappen voor een leuke en gemakkelijke project.

Thrift winkels zijn grote bronnen van huishoudelijke artikelen, zoals roeden en stof, bij onder-retail prijzen. Fabric winkels verkopen ook resten goedkoop. De stof die zich leent voor een ontspannen en rustige sfeer zal goed werken.

Eerst, snijden de stof om over de ruiten te behandelen. Laat zo veel van een extra rand zoals gewenst, zodat het gordijn past direct over het glas of zo dat het ruimte te verzamelen en bieden extra bescherming aan de zijkanten. Ook, snijd de lengte, zodat het 3 of 4 inches langer dan het venster mogelijk te maken voor de oprichting van een zakje voor de gordijnroede.

De gordijnen niet perfect afgewerkte randen nodig. Er zijn dan minstens 2 manieren om rustieke randen te creëren. De eerste keuze is om de gordijnen dicht bij de rand met behulp kartelschaar knippen. Het effect is ongedwongen en de stof zal niet rafelen. De tweede keuze is om de naald te gebruiken en draad aan de rand af met een eenvoudige zweep steek. Vouw de stof naar een zoom te maken, veilig op zijn plaats met behulp van de zweep steek dan.

Het gordijn toppen kan eenvoudig worden afgewerkt. Vouw over de bovenkant van het gordijn, twee of drie inches, en zweep naai plaats langs de bodem van de vouw een vak voor de gordijnroede maken.

Het leuke is opknoping de gordijnen! Gebruik een bestaande of nieuwe gordijnroede, of gebruik maken van een lange stok of een boomtak als een substituut voor de staaf.

Het maken van rustieke gordijnen kunnen goedkoop zijn en een look die niet kunnen worden gekocht in elke winkel.