delphinium ziekte en ongediertebestrijding

Root Rot

Problemen blad

echte meeldauw

Dankzij zijn opvallende hoge pieken van aantrekkelijke bloemen, Delphinium is een populaire plant in de vele achtertuinen. Het produceert ook gesteelde bloemen die voor gebruik kan worden gesneden in bloemstukken. Deze planten kunnen echter prooi voor ziekten en plagen. Zorg moet worden genomen om de goede groeiomstandigheden zodat de meeste van deze gemeenschappelijke aandoeningen kunnen worden vermeden.

Riddersporen vereisen vruchtbare, vochtige, goed gedraineerde grond voor een optimale groei. Als je zware kleiachtige grond, voeg rijpe compost en wat grind op de aanplant site om de drainage te verbeteren. Wateroverlast is een ernstig probleem, en kan de wortels veroorzaken bederf. Zodra wortelrot sets in, de kans groot dat de plant kan niet worden opgeslagen. Het is derhalve het best een goede afwatering vanaf het begin verschaffen. overwater nooit de plant, terwijl de zorg om de grond vochtig te allen tijde te houden. In de winter, mulch de plant met een organisch materiaal, en ook het uitgraven verkooppunten, indien nodig, laat het overtollige water of gesmolten sneeuw die zit in de root zone. Houd mulch uit de buurt van de kroon, om beluchting te verhogen.

Zwarte bladvlekken veroorzaakt door kleine mijten genoemd cyclamen mijten, welke delen van de bladeren verslinden en stengels van de delphinium plant. Toepassing van zeepspiritus tweemaal per week is zeer effectief bij het verwijderen van deze plagen. Vervormd, zijn krullende bladeren veroorzaakt door bladluizen of bladluizen. Deze insecten voeden met de planten in groepen, waardoor ernstige schade veroorzaken. Zeepspiritus kan weer effectief behandeling. Slakken kan ook delphiniums aanvallen. Deze wezens zijn het meest actief tijdens de nacht. Ze voeden op de bladeren en stengels, waardoor gaten in de bladeren. Je kunt ze op te halen met de hand wanneer je ze in actie te zien, of u kunt gebruik maken van aas te vangen en hen te doden. Een van de meest gebruikte aas te controleren naaktslakken bier. U kunt een aantal bier giet in een plaat en houdt het naast de riddersporen. Slugs zal in klimmen en verdrinken in het bier.

Meeldauw veroorzaakt door schimmels die groeien in vochtige, vochtige omstandigheden. Verwelking, fragmentarisch blaadjes zijn een gemeenschappelijk teken schimmel, en kan grotendeels worden vermeden door een goede luchtcirculatie en houden de bladeren droog. Vermijd het bevochtigen van de bladeren bij het besproeien van de plant. U kunt de behandeling van echte meeldauw door het aanbrengen van een fungicide met voldoende zwavelgehalte. Toepassen geregeld, volgens de instructies, meeldauw een terugkerend probleem als niet effectief behandeld.

U kunt de meeste van de bovengenoemde kwalen te voorkomen door het verstrekken van goede drainage en luchttoevoer. Als de plant wordt aangetast door de ziekte, te verwijderen en snel beschikken over de zieke delen. In het geval van wortelrot, zal de gehele plant hoogstwaarschijnlijk moeten worden afgevoerd als goed. Vermijd planten elke zaailingen of nieuwer planten op dezelfde plek als de ziekte gemakkelijk kan verspreiden door de grond. Probeer ook te verplanten nabijgelegen gezonde planten naar een andere locatie. Vermijd het gebruik van stekken van zieke planten voor de vermeerdering.