deadheading Zinnia

Waarom Deadheading is belangrijk

Waar een Zinnia Deadhead

Hoe maak je een Zinnia Deadhead

Het creƫren van een Bushy Zinnia

Een Zinnia is een zeer mooie bloem die kan worden uitgelokt in bloeiende door deadheading. Het planten van de Zinnia en ervoor te zorgen dat hij krijgt genoeg zon, voedsel en water zijn allemaal belangrijk voor het houden van de bloem in bloei, maar deadheading is wat zal de Zinnia blijven bloeien het hele seizoen. Dit artikel zal u tonen hoe goed doen.

Als je nieuw bent bij tuinieren, kun je mensen hebben gehoord in de fabriek winkel praten over deadheading planten. Deadheading is de wijze waarop een plant wordt aangemoedigd om bloem. Zodra een bloem begint te vervagen, wordt deze verwijderd uit de stengel of de shoot. Hoe je eigenlijk deadhead een bloem hangt af van de bloem zelf, maar ook hoeveel bloemen zijn op een enkele schieten.

Deadheading houdt de plant gericht op het gebruik van zijn energie om te bloeien in plaats van zaaien. Dit betekent dat de plant blijft bloeien zolang het kan en zal zich de hele seizoen kijken. Hoe meer je deadhead hoe meer bloemen u bent waarschijnlijk te krijgen en hoe langer je plant bloeit.

Als u ervoor kiest om de Zinnia laag op de stam deadhead, krijg je een plant die lager zal groeien tot de grond te krijgen. Het omgekeerde geldt ook als u deadhead de Zinnia hoger op de stam. Het snijden van een Zinnia terug op elk punt wordt, zal deze er vertakken, produceren van nieuwe stammen, en dan bloem. Het verwijderen van bladeren die het optreden van de fotosynthese voorkomt is niet echt een probleem voor deze, want ze zijn zeer actief telers. Je kan ofwel knippen een Zinnia terug naar de dichtstbijzijnde set van bladeren, of u kunt ervoor kiezen om ze verder te bezuinigen. De beslissing is aan jou. Hoe dan ook de Zinnia is een zeer vergevingsgezind plant.

Dit is een vrij eenvoudig proces dat de meeste tuinders kunnen doen zonder een probleem. De eerste stap is om bloemen die verwelken lokaliseren. Hun kleur is uit en zullen ze niet sterk zijn. Opstijgen uitgebloeide bloemen door ze te knijpen, waar ze verbinding maken met de steel en draaien tot ze knallen. Wilt u extra bloemen maken, kunt u de vorige stap te herhalen, maar je zult knijpen tips van jonge stengels. Het verwijderen van de ontluikende tips van de stengel zal sterker bloemen die floreren.

Dit is een interessante gebeurtenis en kan een paar pogingen nemen om het goed te krijgen, maar het eindresultaat zorgt voor een grote en dichtbegroeide Zinnia. Snijd de Zinnia terug naar een dieptepunt. Wacht tot de jonge groeipunten naar verschillende nieuwe bladeren vast te stellen. Zodra dit gebeurt, knijp ze af. Blijf dit doen voor meerdere perioden van groei. De bloemen zullen indrukwekkend en klein zijn, maar de Zinnia zelf zal groeien vrij groot en bossig.

Een beetje hier werken en daar zal ook uw Zinnia houden bloeiende hele seizoen en krijgt u de gelegenheid om zijn groei te controleren als het je past geven.