schoonmaken keukenkasten faqs

Keukenkasten verzamelen van meer vet, voedselresten en vocht dan de meeste andere delen van het huis. Grime bouwt snelste rond handgrepen van deuren en laden, die voortdurend door plakkerige handen zijn geopend. Vette bodem loskomt gemakkelijker als het niet toegestaan ​​te bouwen te lang.

Geverfd hout, metaal, gelaagd plastic of houten vinyl oppervlakken kunnen worden schoongemaakt met een schoonmaakmiddel en warm water oplossing. Spoel met een doek of een vochtige spons met schoon water. Met behulp van een droge doek of keukenpapier om het oppervlak droog voorkomt strepen af ​​te vegen. Geschilderd, plastic en metalen oppervlakken, kan af en toe worden gereinigd met een romige vloeibare was, die een beschermende coating die vertraagt ​​vervuiling verlaat. Als de afwerking is hard en in goede staat, kan deze extra stap niet nodig.

Meest universeel huishoudelijke reinigingsmiddelen kunnen worden gebruikt, lees het etiket om zeker kan worden gebruikt op dat oppervlak, en volg de aanwijzingen precies. Test in een deur om zeker te zijn zal de finish niet schaden. Gebruik NOOIT schuurmiddelen of andere schuurmiddelen op kasten kunnen het oppervlak beschadigen! Op gelakt metaal of kunststof oppervlakken, met behulp van een geschikte spray-on voor alle doeleinden huishoudreinigingsmiddel op hardnekkige kleverige plekken moeten ze te verwijderen; naspoelen daarna.

Op natuurlijke afgewerkte houten, met een zware ophoping van vet en vuil, dat niet zal komen met speciaal hout reinigingsmiddelen, moet u mogelijk een rechte oplosmiddel gebruiken zoals thinner. Dit is zeer brandbaar en giftig te ademen.

ZEKER er geen open vuur en waakvlammen of vonken in de keuken of in kamers rondom DE KEUKEN, EN HEBBEN OPEN WINDOWS VOOR goede ventilatie. VERWIJDEREN deuren en laden EN WERKEN BUITEN, MET GEEN vuur of vonken in de buurt, KAN een goed alternatief.

Sommige houten kast schoonmaakmiddelen bevatten wassen met een glans of een medium glans op het oppervlak te verlaten, en het hout te beschermen. Als de houten afwerking lijkt saai na het reinigen, kunt u een op basis van oplosmiddelen van hout was, die al dan niet vereisen polijsten tot een glans te creëren toe te passen.

Natuurlijke afgewerkte houten kasten kunnen worden gereinigd met een verscheidenheid van commerciële producten, meestal sprays, die voor dit doel. Lees het etiket om zeker te zijn dat kan worden gebruikt op de finish, en volg de aanwijzingen precies. Deze hebben een oplosmiddel basis, dus lees en volg zorgvuldig waarschuwt over ventilatie, en zorg ervoor dat er geen vonken of vlammen of een waakvlam branden in het gebied dat een brand kunnen veroorzaken. Gooi de doeken gebruikt in een goed afgesloten container, wederom niet in de buurt van een vonk of vlam. Test in een deur om zeker te zijn van de cleaner zal de finish niet schadelijk voor het starten op andere oppervlakken, ze kunnen wat schade. Wees voorzichtig met overspray – het kan een vloer glad maken.

Test altijd aan de binnenkant van een deur om zeker te zijn zal de finish niet schaden. Bevochtig een doek met de dunnere-oplosmiddel en wrijf krachtig op de kasten. Vouw de doek als het neemt vuil, en verander de kleding schoon te maken als dat nodig is, de opslag van gebruikte kleding in een gesloten metalen of glazen container voor verwijdering. Indien na deze zware reiniging, de finish ziet er saai, gelden boenwas of polish, naar aanleiding van de aanwijzingen op het etiket, en buff. Indien na het reinigen, de afwerking ziet er te slecht, kan de kasten overspuiten nodig.