kurkvloeren vs laminaatvloeren

Duurzaamheid

Installatie

Kosten

Zowel kurken vloeren en laminaat vloeren hebben een veel goede dingen om huiseigenaren te bieden. Terwijl ze zijn vergelijkbaar verdiepingen, ze hebben allebei unieke functies die u zult willen overwegen. Hier zijn een paar dingen na te denken over met kurk en laminaatvloeren.

Zowel de kurk en laminaat presenteren u een zeer duurzame vloer om op te lopen. Het belangrijkste verschil tussen de kurk en laminaat is de hardheid van de loop- laag. Kurk is een beetje zachter en kan krassen of deuk. Aangezien het veerkrachtig is, kan het daadwerkelijk teruggroeien zijn gelijkvormig. Laminaat hard op de bovenste laag en is bestand tegen krassen. Sommige soorten laminaat kan zeer goed bestand tegen deuken ook.

Laminaat wordt altijd zwevend. Je snap de planken bij elkaar en leg het over een pad. Kurk kan in een paar verschillende manieren, afhankelijk van de stijl worden geïnstalleerd. Je kunt het in elkaar klikken en leg het over een pad net als laminaat. Sommige soorten kurk kunnen worden gelijmd of geniet naar de vloer.

Een van de grote verschillen tussen laminaat en kurk is de kostprijs. Laminaat begint op ongeveer $ 1 per vierkante voet en gaat zo hoog als $ 10 per vierkante voet. Cork zal meestal beginnen bij $ 4 per vierkante voet en gaat zo hoog als $ 15 per vierkante voet.