diy een charmant stenen en mos loopbrug

onderwerpen

Suzy Kerr heeft een succesvol freelance schrijver sinds zijn afstuderen aan de Missouri State University met een graad in de journalistiek. Ze heeft gewerkt op dozens huis renovaties, de voltooiing van projecten van de garage herbouwt en asbestverwijdering om de installatie te douchen.

Mos-beladen voetpaden zijn gewoon betoverend, en ze zijn relatief eenvoudig voor een DIYer te creëren in de juiste omstandigheden. Moss houdt om te groeien waar het gras niet, dus deze functie is een ideale optie voor landscaping gebieden van de werf waar het gras weigert te groeien en waar het kan modderig en lelijk te krijgen. Sommige zorgvuldige planning en TLC wanneer u de loopbrug bouwen verzekert dat het is iets wat je zult genieten voor de komende jaren, met weinig in de manier van onderhoud.

Plan zorgvuldig

De loopbrug dient te worden in een gebied waar mos graag om te groeien, en het moet naar behoren te worden gelegd, zodat het is handig en veilig om op te lopen. Zoek een plek die is afgeschermd van de zon, bij voorkeur ergens dat vochtig blijft. Voor een organische look, configureert uw loopbrug naar de ligging van het land zo veel mogelijk. Een kronkelende pad kan worden bereikt met willekeurige plaatsing van stenen. Een rechte pad ziet er geweldig uit met een geometrisch patroon.

Kies uw mos. Als uw lokale tuincentrum niet dragen, het vinden van een nabijgelegen beek of kreek en je zult waarschijnlijk ontdekken inheemse mos daar. Verwijder het uit zijn natuurlijke omgeving zorgvuldig.

Kies uw stenen. U wilt iets duurzaam, zoals graniet, kwartsiet, of arduin, die constant invriezen, ontdooien en vocht te weerstaan ​​krijgen. Zandsteen en kalksteen neiging om te barsten als ze nat of bevriezing te krijgen, dus ze zijn niet ideaal, omdat je nodig hebt om uw mos veel in eerste instantie water nadat je het te planten, en periodiek als het eenmaal is vastgesteld. Kies een kleur van de steen die goed met de omgeving eruit ziet en kies een stijl die past bij de omliggende architectuur.

Construct de Loopbrug

Meet het pad dat u wilt lay-out, en bestel genoeg stenen om de loopbrug te maken, plus een aantal extra’s, zodat u kunt mixen en matchen de maten aan de look die u wilt bereiken. U kunt een geometrische lay-out te volgen of gaan voor iets meer willekeurige. In het ideale geval in een groep krijg je een grote stenen te koppelen met twee kleinere stenen. Leg ze uit en aan te passen totdat u het uiterlijk krijgen die je wilt. Lopen over hen om er zeker van dat ze een comfortabele pas uit elkaar en je natuurlijke stappen niet laat je lopen op de ruimte tussen de stenen. Daarom laat maximaal vier duim tussen de stenen.

Graven uit het gebied om de stenen te leggen. Graven een paar centimeters dieper dan de breedte van de stenen, om ruimte voor een laag grind mogelijk. Zodra je het gras en vuil voor uw pad te verwijderen, lag een dun laagje grind. Plaats dan uw stenen op de top van het grind. Gebruik de geven in het grind om de stenen niveau voor uw gang.

Plant het Moss

Als de stenen zijn in de plaats, in te vullen om hen heen met het vuil u wilt uw mos planten in. Klei is perfect omdat het vocht behoudt. Mos houdt arme, natte grond die neigt naar de wortels van de meeste andere planten rotten.

Nu is het tijd om uw mos voor te bereiden voor het planten. In wezen, je gaat een mos te maken “slushy.” Meng het mos met een gelijk deel van magere of karnemelk. Gebruik een blender of keukenmachine te breken van de mos in fijne stukjes, maar wees voorzichtig om het niet te vloeibaar. Breng het mengsel in een pitcher die gemakkelijk te gieten uit.

Giet het mos mengsel in de voorbereide bodem (klei) die u geplaatst rond de stenen. Probeer niet om het even welke op de stenen te krijgen, omdat het mos er zal groeien, maar het zal de stenen glad en gevaarlijk om op te lopen te maken.

Verzorging en onderhoud

Het zal waarschijnlijk een aantal toepassingen van het mos “slushy” te nemen om de gehele gang weelderige met mos groei te krijgen. Water uw mos elke dag voor de eerste twee weken, totdat het goed wordt gestart.

Zodra het mos wordt groeit, zal er bijna geen onderhoud nodig. Hou je stenen schoon, zodat ze niet glad, en voeg nieuwe mos mengsel als beer vlekken beginnen te verschijnen. Sinds mos houdt van vochtige omstandigheden, kan het geen kwaad om het gebied af slang zo nu en dan, maar als geplant in de juiste omstandigheden het mos zal gedijen op zijn eigen.