voorkomende problemen met de verwarming en koeling van uw auto

van uw auto verwarming en koeling systeem werkt met behulp van een aantal basisprincipes en een aantal mooie rudimentaire natuurkunde en scheikunde concepten. Echter, is dat hetzelfde systeem opgebouwd uit vele componenten die worden begraven in de motorkap en de ingewanden van het voertuig dat het soms moeilijk om te weten wat er kan in feite worden veroorzaakt een storing of probleem met de prestaties.

Omdat het zo moeilijk is om te zien elk klein ding aan de hand met verwarming of AC van uw auto, de beste manier om een ​​probleem op te sporen is te vertrouwen op je zintuigen en vertrouw op je instincten.

Problemen You Can Feel

Er zijn veel problemen die u in verband met de temperatuur en de functionaliteit van het systeem zien. Zij zijn het minst dubbelzinnig te erkennen als verwarming en koeling problemen, omdat ze onder meer zaken als de airco niet te blazen koele lucht bij het inschakelen of de verwarming niet daadwerkelijk iets te doen aan de auto te verwarmen wanneer geactiveerd.

Problemen kun je horen

De meest voorkomende reden dat een auto airconditioner in goede vorm anders zou gaan warme of gematigde lucht die duidelijk niet gekoeld blazen, te wijten aan een gebrek aan koelmiddel. Meestal betekent dit Freon, of wat dan ook koelmiddel compressor gebruikt om warmte te verdampen, is uitgeput.

Problemen kun je zien

Als uw koelvloeistof voor kort was gevuld, opnieuw de winkel die het opladen gedaan om te zien of er iets werd over het hoofd gezien. Echter, als je kan met zekerheid zeggen dat uw niveau van de koelvloeistof moet goed zijn, maar je ziet dat het nu niet, is de kans groot dat je een echte lek.

Problemen ruik je

Als u een lek, gewoon opladen van de AC-systeem zal niet repareren niets. Meestal, het probleem ligt in ten minste één van de drie grote onderdelen of als AC systeem: de compressor, de verdamper of de condensor. Het heeft ook een metalen blikje met droogmiddel, die moet worden vervangen wanneer het systeem wordt geopend. De componenten zijn op verschillende locaties in de auto, dus er is echt niet zoiets als het vervangen van de gehele airconditioner zoals veel mensen denken dat ze na een grote reparatie;. Afhankelijk van de auto, zijn er verschillende voeten van harde en flexibele lijnen die kunnen beschadigd raken en de oorzaak een lek. Het beste wat te doen is om het te hebben geëvacueerd en opgeladen met de toevoeging van kleurstof om te helpen bij het vinden en afsluiten van het lek.

onderwerpen

WAARSCHUWING: Het is bijzonder belangrijk om eventuele elektrische problemen die zich hebben voorgedaan als er een lek. Elke vloeistof lek in de motor van uw auto of elektrisch systeem kan gevaarlijk zijn en leiden tot grotere problemen.

Aan de andere kant van de medaille aan het opwarmen is. Een defecte thermostaat kan de reden dat uw auto niet aan het opwarmen is.

Bijvoorbeeld, als je rijdt op een bijzonder koude dag en de temperatuur weergave in uw dashboard beweert dat de motor niet aan zijn bedrijfstemperatuur bereikt, betekent dit dat uw thermostaat vastzit geopend. U kunt de test voor deze kwestie verder door te kijken of het ventilatiesysteem blaast warmte wanneer de auto stationair draait, maar niet als je daadwerkelijk het voertuig bestuurt.

Door het openen en sluiten, de thermostaat helpt de motor op bedrijfstemperatuur. Als het slecht gaat, zal het ofwel vasthouden open of gesloten. Als deze open sticks, zal uw motor langzaam op te warmen en zal niet blijven op bedrijfstemperatuur. Als het gesloten te houden, zou de wagen oververhitten omdat de koelvloeistof kan stromen naar de radiator.

Gelukkig zijn deze thermostaten zijn beide goedkoop te vervangen en gemakkelijk om fysiek toegang te krijgen in het voertuig.

Een ander probleem dat je zonder auto warmte tijdens de wintermaanden konden vertrekken is het verwarmingselement, zelfs als je al hebt gespoeld it out. Aangezien de verwarming aanzetten verwijdert warmte uit het koelsysteem, het eigenlijk koelt de motor. Vaak kachel cores sluit weer, zelfs nadat ze zijn gespoeld. Spoel het weer, maar als het gaat weg, geweldig. Het kan echter slechts tijdelijk zijn. Als het is bijzonder koppig, zijn er producten die beweren te spoelen koelsystemen die u kunt proberen te helpen.

Zelfs wanneer je openingen daadwerkelijk koude lucht goed te blazen, als je zoiets als herhaalde of intermitterende klikken hoort, kan het een probleem aan te geven.

De airconditioner droogt, en koelt de lucht. Dit maakt het mogelijk om de vochtigheid (mist) absorberen waait over het glas en wist de voorruit. Het klikgeluid is een magneetkoppeling, waardoor de compressor uit te voeren of uitgeschakeld. De hoge of lage eindschakelaars veroorzaken meestal de fietsen van de compressor. Deze tijdelijk uitschakelen van de compressor om schade te voorkomen.

Indien klikken en stoppen treedt op wanneer de elektrische verwarming ook wordt gebruikt, wordt het probleem waarschijnlijk gerelateerd aan onderdruk in de component. Je moet het naar een specialist en een volledige diagnose.

Deze symptomen zijn gemakkelijk te herkennen, omdat ze meestal invloed hebben op wat je te zien en te doen in de cabine van de auto, maar de oplossingen zijn niet altijd even vlot

Als de controles niet reageren en zal niet schakelen tussen vent of ontdooien, bijvoorbeeld, maar het systeem is nog steeds functioneert en blazen koele lucht, moet je een manier om de klimaatbeheersing hoofd resetten te vinden. Het gaat om ingedrukt te houden bepaalde toetsen, hoewel de details variëren van voertuig naar voertuig. Probeer te bellen naar de plaatselijke autodealer voor meer informatie of het raadplegen van een online handleiding nu dat je een specifiek doel.

TIP: Als u bang bent dat een plaatselijke dealer niet wilt u dergelijke technische informatie te geven over de telefoon als je geen intentie van het kopen van hen bent, vertel hen u bent een tech van een andere lokale dealer werken aan een gebruikte auto.

Als het systeem werkt maar uw HVAC-regeling snelheden niet werken, of als u niet in staat om tussen de “1” en “2” instellingen bent, betekent dit dat uw resister stack is slecht. De blower motor weerstand bevindt zich aan de passagierszijde, onder het dashboard. U moet het closeout paneel onder het dashboardkastje te verwijderen. Kijk omhoog in daar en je zal de blower motor te zien, en iets meer dan en weg aan de linkerzijde vindt u de blower motor weerstand te zien. Twee of drie schroeven zet de kachel box – ze zijn 5,5 mm (7/32).

Als uw airconditioner stopt met werken en je hebt al de compressor gecontroleerd en opgeladen de koelvloeistof, is het mogelijk dat u een gekleurd ontlading, soms blauw of groen opmerken. Helaas, dit betekent dat je lekt koelmiddel ergens vandaan.

Wees niet ongerust door de kleur. Het is waarschijnlijk slechts een UV kleurstof die opzettelijk heeft toegevoegd, zodat u lekken gemakkelijker kon ontdekken.

Als alternatief kunt u getuige zijn van vreemde dingen in de auto wordt afgevoerd als goed. Als uw ventilatieopeningen ooit beginnen te blazen een witte nevel of damp, kijk onderstel van het voertuig nadat u de auto van uw schijf te zetten. De mist u ziet is waterdamp, en als de onderwagen is druppelend water, wat je getuige vanuit de vent is in wezen het koelsysteem het maken van zijn eigen miniatuur wolken.

Als er geen water onder druipen, dan betekent dit dat uw afvoerbuis verstopt is en condensaat ophopen in de verwarming en luchtfilterhuis. Als u de buis ontstoppen, moeten de wolken verdwijnen.

Een airconditioner af te geven een stank van siroop of warme antivries moet een tip dat er ofwel schimmel op de verdamper of er iets mis is met uw kachel kern. Een extra test die u kunt uitvoeren om zeker te zijn is om te zien of uw ramen beslaan bijzonder gemakkelijk tijdens het rijden ‘s nachts. Quick-beslaan ramen in combinatie met de slechte geur bedoel, het is een probleem met de verwarming kern.

Ze maken een paar chemische stoffen die er kunnen worden geschoten. Een spray bleekmiddel werkt ook. Het moeilijkste is het verkrijgen van toegang tot de kern. Mogelijk moet u een one-inch gat te snijden in het huis om een ​​goed schot te krijgen in. Zorg ervoor dat je weet waar je het boren en blijf uit de buurt van de kern. Een kleine AC tape zal het gat daarna te dekken. Zodra u de geur te doden, kunt u meer schimmel te voorkomen door het uitschakelen van de AC en het hebben van de selector set op frisse lucht, niet recirculatie, met de ventilator op hoog. Laat het lopen voor een minuut of twee. Dit zal de verdamper en leidingen drogen.

Benzine geuren afkomstig van verwarming van uw auto en de ventilatieopeningen zou kunnen betekenen dat er een brandstof lek ergens onder de motorkap.

WAARSCHUWING: Dit is een gevaarlijke situatie, en je moet door een monteur onmiddellijk gecontroleerd. Als het mogelijk is, overweeg dan om het voertuig gesleept naar de monteur in plaats van rijden het daar.