verdelen hyacint bollen in 3 stappen

Het verdelen hyacint bollen op een vrij regelmatige basis-ongeveer eens in de twee of drie jaar- vermindert crowding en bevordert ook de groei van gezondere jongere bollen. Division is essentieel voor het behoud van de gezondheid van de hyacint’s. Niet te vergeten, afdeling kunt u weg te mooie bloembollen als cadeau te geven, of gebruik maken van hen in uw eigen tuin. Het verdelen hyacint bollen is een vrij delicaat proces dat in drie stappen moet worden uitgevoerd.

Stap 1 – Bereid je voor Division

Aangezien de hyacint plant is niet outlandishly breekbare of bijzonder over zijn wortels, kunt u de bollen te verdelen, zelfs tijdens de planten bloeien cyclus. Na de besluitvorming over een dag om de bollen te verdelen, moet u de nodige instrumenten te verwerven en te plannen wat je gaat doen als de bollen zijn uit de grond.

U kunt ervoor kiezen om de lampen weg te geven of ze gebruiken in uw eigen tuin. Indien u wenst om hen terug te planten in je eigen tuin is het een goed idee zijn van plan toekomstige locatie van de lamp. Als u ervoor kiest om de bollen weg als geschenken te geven, moet u een zak voor te bereiden om de bollen in te storten. Het enige gereedschap dat je nodig hebt voor deze divisie is een kleine shovel en je handen (als je niet je handen vuil slijtage tuinhandschoenen wilt).

Stap 2 – Voer de Divisie

Zoek de hyacint bol en gebruik je handheld schop om voorzichtig schuiven de spade recht in de grond tot aan de schop zal doordringen. Dit zal u helpen voorkomen dat de lamp per ongeluk snijden tijdens dit proces. Geduld en trek weer op het handvat van de schop om de lamp aan het oppervlak van de grond te brengen.

Zodra de lamp is opgedoken moet je één grote bol, omringd door een aantal kleinere bollen te zien. De kleinere bollen wordt hierbij de grote bol en moeten worden verwijderd. Zorg ervoor om voorzichtig verwijderen van de kleinere bollen, onzorgvuldigheid resultaten in beschadigde en nutteloze lampen. Alvorens terug te keren de grote lamp haar gat, gebruik je handen om rond te voelen voor een verdwaalde kleine bollen. Soms is de kleinere bollen vallen tijdens de divisie proces.

Herhaal de hiervoor genoemde proces met al je grote hyacint bollen totdat ze allemaal zijn herplant en je hebt je hyacintbol oogst.

Als je geen interesse hebben in gifting of het planten van de nieuw verworven bollen kunt u ze op te slaan voor de winter. Borstel uit alle overtollige vuil van de lamp, niet wassen met water omdat het water zorgt ervoor dat de bollen te rotten. Het verwerven van een kartonnen doos om de bollen in te slaan; zachtjes laag de bollen in de doos met een stuk van de krant tussen elke laag.

Als je kamer in uw tuin en u wilt uw vers geoogste hyacintbol herplanten, re planten is eenvoudig. Dig gaten die zes duim diep in de grond en deposito één of twee lampen in elk gat zijn. Voorzichtig bedekken de bollen met aarde en druk op de aarde om de bodem te comprimeren. De volgende bloei seizoen zul je in staat zijn om de divisie te waarderen.