vaatwasser sproeiarm niet werkt: voorkomende oorzaken

sproeiarm

Blokkade en etensresten

Onrein Water and Coffee Grounds

Overbelasting en Vuile Schotels

Sinds vaatwassers vaak worden gebruikt in de meeste huizen, een afwaswater sproeiarm heeft de neiging om een ​​aantal problemen uiteindelijk tegenkomen. Meestal problemen zijn duidelijk elke keer dat de gerechten worden gelost omdat toen afwaswater sproeiarmen storing, zijn gerechten niet grondig gereinigd. Er zal gruis vinden op glazen en borden zijn, en in sommige gevallen, moeten ze opnieuw worden gewassen op de ouderwetse manier. Zo duurzaam als de meeste vaatwassers zijn, is het raadzaam om een ​​aantal fundamentele kennis van de onderdelen van uw vaatwasser te hebben en regelmatig controles uit te voeren.

De belangrijkste functie van afwaswater sproeiarmen is om warm water onder hoge druk, die dient als vervanging voor handmatige schrobben in de afwas te schieten. Bij een storing of defect vaatwasser sproeiarm, zul je eindigen met vuil gerechten. De volgende secties sommen enkele van de meest voorkomende oorzaken van de vaatwasser sproeiarm afbraak. Tips en sommige maatregelen het oplossen van problemen zijn ook opgenomen.

Een van de belangrijkste oorzaken van problemen is verstopping. Wanneer de spray gaten verstopt raken, is het onmogelijk voor de sproeiarmen om te functioneren als ze zouden moeten. Er zijn verschillende oorzaken van verstopping, de meest voorkomende zijn voedselresten.

Vaatwassers hebben doorgaans een set van sproeiarmen. Een sproeiarm wordt geplaatst op de bodem, terwijl de andere is gepositioneerd onder de bovenste lade. Om de sproeiarmen te onderzoeken, eerst uw vaatwasser volledig leeg en verwijder de onderste lade. De sproeiarm in het bovenste deel is meestal verbonden aan de bovenbak en is zeer eenvoudig te verwijderen. Na het nemen van de sproeiarm, laat water lopen via hen. Als er niet wordt geblokkeerd, moet water vrij kunnen stromen door de sproeigaten. Anders is er blokkade die moet worden gewist. Schrob de sproeiarm neer met zeep en warm water om alle vuil te verwijderen, en spoel af met schoon water. Als de obstakels zijn koppig, kunnen ze worden verwijderd met een klein stukje draad in plaats daarvan.

Om te voorkomen dat toekomstige sproeiarm klompen, uw gerechten grondig te spoelen alvorens ze in de vaatwasser.

Een ander probleem met sproeiarmen is wanneer sproeiarmen spruit vuil water. Een oorzaak hiervan is koffiedik. Toen koffiedik in de vuilophaal worden gesteld, kan het vaak problemen met het water te creëren. In veel keukens, de afvoer van de vaatwasser is aangesloten of gaat recht in de vuilophaal. Meestal is er het misverstand dat koffieresidu in de vuilnisbak niet kan raken getransporteerd in de vaatwasser, maar dit is niet altijd het geval. Dus, als je een hardnekkig probleem met vuile water hebben, is het misschien tijd om uw vuilnis schoon te maken.

Terwijl de blokkade veroorzaakt vuile vaat, overbelasting van borden en bestek ook leiden tot sproeiarm problemen. Water kan niet vrij ontsnappen aan de sproeiarmen om de afwas te spoelen. Zorg ervoor dat uw vaatwasser is niet al te druk en dat het water kan lopen van de sproeiarmen zoals het zou moeten.