diy strompelde vouwgordijnen

Stap 1: Maak een diagram van uw Gehonkene Pleats

Stap 2: Meet en snij de Fabric

Stap 3: Voeg de kreukelzones web om Edges verstijven

Stap 4: Markeer de Twill Tapes voor het maken van de Gehonkene Pleats

Stap 5: handsteek de Twill Tapes naar de Shade

Stap 6: Bevestig de ringen aan de Twill Tapes

Stap 7: Sluit de trekkoord aan the Rings

De unieke, trap-stap uiterlijk van strompelde vouwgordijnen voegt een vleugje elegantie op maat om zelfs de meest casual kamer. Ze zijn het meest geschikt voor geweven stoffen in effen kleuren, strepen en geometrische patronen fris, en het beste te verplaatsen buiten het raamkozijn. Leer hoe u strompelde vouwgordijnen maken jezelf van de aanwijzingen hieronder.

Stap 1: Maak een diagram van uw Gehonkene Pleats

Voor een strompelde schaduw met 12 plooien, 4 inch breed per stuk, zal de schaduw moeten 12 x 4 x 2 = 96 duim lang te zijn, ongeacht wat het raam hoogte. Pas het aantal plooien in je schema om uw raam te dekken en uit te breiden 1 plooibreedte daarbuiten.

Stap 2: Meet en snij de Fabric

Meet de totale lengte van uw schaduw plus 2 inch voor de boven- en onderkant zomen. Voeg 2 duim aan iedere kant voor de kant zomen. Snijd de stof met een scherpe schaar, druk in en naai een 1-inch afgewerkte zoom aan elke lange zijde. Drukt hij een extra 1 inch per zijde te hechten aan de plakvlieseline.

Stap 3: Voeg de kreukelzones web om Edges verstijven

Druk op de plakvlieseline op de achterkant van de schaduw stof 1,5 inch vanaf de genaaide kant zomen. Vouw de zijkant zoom meer dan 1 inch dus het overlapt het plakvlieseline. Druk op en naai langs de nieuwe kant zomen. Naai langs de onderkant zoom en steek de voorgesneden vlakke pluggen, en handsteek de randen goed gesloten.

Stap 4: Markeer de Twill Tapes voor het maken van de Gehonkene Pleats

Snijd 5 twill tapes over de volledige lengte van de verlengde schaduw. Naai 2 van deze aan de lange zijden ingesloten voor stabiliteit. Mark 3 van de keper tapes voor de kluisters en ringen. Verdeel het midden van het scherm tussen de 2 buitenranden in 3 gelijke delen. Speld de 3 twill banden naar de top van de schaduw deze verdelingen. Markeer de tape voor de opheffing ringen, 8 inch uit elkaar. Markeer de tapes opnieuw bij 4 inches tussen elke ring merk, om kluisters te vormen.

Stap 5: handsteek de Twill Tapes naar de Shade

Steek de twill tapes in de schaduw bij elke plooi mark, het vouwen van de plooien van boven naar beneden. Zorg ervoor dat de ring merken zijn zichtbaar tussen de plooi steken.

Stap 6: Bevestig de ringen aan de Twill Tapes

Trek de keper band bij elke ring mark en naai elke ring aan de twill tape. Zorg ervoor dat ze zijn uitgelijnd, zowel tegenover en van onder naar boven.

Stap 7: Sluit de trekkoord aan the Rings

Snij 3 trekkoorden, zodat ze de volledige lengte plus de volledige breedte van de strompelde schaduw te meten. Knoop elk koord stevig aan de bodem ring en vergrendelen met stof lijm. Slip elk koord omhoog door de ringen naar de top en haal deze door de bovenrail naar een kant.