container groeit een dahlia

Container teelt geeft tuinders vrijheid om planten te herschikken hun hele tuin, terras of thuis. Bij de teelt in containers, kunt u beginnen binnen eerder groeien voordat je plant uw outdoor bedden en geniet van planten langs de zomermaanden. Container tuinieren geeft de tuinman artistieke vrijheid, van het kiezen van unieke containers om het verfraaien patio’s en veranda’s. De prachtige dahlia met zijn grote kleurrijke bloemen en lange bloeiseizoen kunnen worden geteeld in containers en verplaatst, zodat u kunt genieten van de schoonheid waar je ook bent.

Dahlia Groeiende Feiten

Blootstelling aan de zon: Dahlia’s moet gedeeltelijk aan de volle zon, op zijn minst een halve dag van de volle zon.

Bodem Vereisten: Dahlia liever goed gedraineerde grond, in het bijzonder wanneer ze groeien in containers.

Watering behoeften: van het water om de paar dagen een keer zichtbaar. Niet water voordat ontspruit, want dit kan wortelrot veroorzaken. Watering bladeren en bloemen zullen schimmel veroorzaken.

USDA Zones: Dahlia’s groeien in zones 7-11

Kunstmest Needs: U kunt meststof midden van de zomer toe te voegen als je wilt. Dahlia’s zoals een lage stikstofmeststof, zoals 5-10-10.

Container Growing Tips

Stap 1: Kies uw Dahlia

Kies een dwerg of laagblijvende dahlia jonger dan 36 inches. Uw keuzes zal eindeloos zijn, maar de Melody, Karma of Gallery-serie zijn een goede plek om te beginnen als je niet zeker bent. De Karma dahlia’s groeien tot ongeveer 36 inch, en de anderen 24 inches. De meeste dahlia’s zal worden gekocht als knollen, hoewel sommige dwerg dahlia’s kunnen worden gekweekt uit zaad. Bepaal welke planten methode uw voorkeur heeft.

Stap 2: Bereid uw Container

Bedek de bodem met krant, zodat de bodem niet valt uit de drainerende gaten. Vul met een goed doorlatende grond die je kunt kopen of maak je door het mengen van uw tuingrond met 1/3 van een compost mix gemaakt van gelijke delen van zand, turf, humus, en / of mest.

Stap 3: Het planten

Plant binnen enkele weken voordat je planten buiten. Verplaats buiten na het gevaar van vorst voorbij is. Voor het planten van knollen, een gat graven 4-6 inches diep en plaats knol horizontaal met het oog naar boven. Bedekken met grond. Bij het planten van zaden, begraaf 1/4 inch onder de grond.

Stap 4: Zorg voor uw container Dahila

Disbudding uw dahlia zal resulteren in grotere bloemen. Knip zijknoppen en alle bloemen (met hun stengels) die nietige kijken. Hoe meer je weggesneden, hoe groter de degenen die overblijven zullen zijn. Regelmatig water en laat veel zon. Wanneer uw dahlia verliest haar uiteindelijke bloei, graven de knol en op te slaan in een koele, donkere plaats in een krat of doos bekleed met een aantal kranten en bedekt met veenmos, droge houtkrullen of zand.

Geniet van je mooie, draagbare Dahlia waar je de meeste tijd door te brengen!