verkleed je saai planken met mozaïek ontwerpen

Stap 1 – Het kiezen van de juiste tegels, Grout en Adhesive

Stap 2 – Voorbereiden van de Planken en tegels

Stap 3 – Het aanbrengen van de tegels

Stap 4 – Het toepassen van Grout

Stap 5 – Het uitharden en Sealing

Moe van uw oude planken? In plaats van het kopen van nieuwe, geef uw oude planken een make-over door het creëren van een mozaïek ontwerp op de planken oppervlak. Verfraaien van uw planken met mozaïek ontwerpen is een leuk project dat slechts een paar uur van de arbeid die aanvoelen als het spel, neemt niet werken.

Er zijn veel opties voor verschillende tegels, grout, en lijm. Niet net pak iets uit de kast.

Tegels: Aangezien u het maken van planken, zorg ervoor dat al uw tegels zijn dezelfde dikte zodat uw oppervlak zelfs zal zijn. Voor dit project kan het makkelijker zijn om tegels te kopen in plaats van alleen het breken van allerlei verschillende materialen. Ebay is een geweldige plek voor het kopen van grote of kleine hoeveelheden glastegels.

Grout: geschuurd grout wordt meestal gebruikt in mozaïek projecten, maar ongeschuurd specie moet worden gebruikt als je gaat te verspreiden in extreem kleine spleten (minder dan 1/8 inch). Voor dit project, moeten geschuurd specie werken prima.

Lijm: In het algemeen gebruiken thinset mortel voor outdoor projecten die veel slijtage zal ontvangen. Bij gebruik van mortel, mengen met water tot het een kleverige consistentie vormt, die lijkt op “stijve pieken.” Voor binnen projecten, kan tegellijm zoals mastiek worden gebruikt. Sommige ready-to-go tegellijmen kunnen buiten gebruikt worden, dus controleer uw labels om ervoor te zorgen.

Zorg ervoor dat uw planken worden gereinigd en gedroogd grondig alvorens te beginnen met uw patroon te leggen. Als je wilt om een ​​ingewikkelde ontwerp als een bloem of een onderwater scene te maken, schetsen je foto direct op de boekenplank. Breek een nummer van uw tegels met een hamer, gebruik dan de tegel tang om de tegels te vormen tot de maten die u wenst.

Voor planken, werkt een rand goed om uw patroon te ontwerpen. Gebruik vierkante tegels een rand rond de plank te creëren en de randen van de plank te dekken. Een donkere kleur werkt meestal het beste voor grenzen. Als u gebruik maakt van planken die schroef in de muur, zorg ervoor dat je niet de schroefgaten bedekken met tegel. U kunt de lijm rechtstreeks op de rekken of de achterkant van de tegel. Ruimte de tegels 1/4 tot 1/8 inch uit elkaar.

Wacht een dag of zo voor het aanbrengen van de specie. Plop scoops van de specie op de plank en te verspreiden. Werk in de scheuren met je vingers. Na enkele minuten, veeg het overtollige specie met een vochtige spons. Herhaal, wacht een aantal minuten in tussen uithalen totdat de tegels schoon zijn.

Laat zitten voor een week, en dan toe te passen grout sealer.

Toon uw favoriete boeken, vazen, aardewerk en andere schatten op uw nieuwe en verbeterde planken!