reinigen van glazen deuren open haard

Stap 1 – afschrapen Surface Ash / Residu

Stap 2 – Wash Glas met ammoniak

Stap 3 – Scrub Spots Met Ash

Stap 4 – Verwijder strepen met Azijn

Terwijl een open haard is een gezellige aanvulling, glazen deuren open haard zijn gevoelig voor roet opbouw en kan uitdagend schoon te houden lijken. Hetzelfde kan waar zijn of uw haard is gasgestookte of hout-branden. Gelukkig kunnen deze deuren daadwerkelijk kan worden gereinigd met een aantal gemeenschappelijke huishoudelijke producten en een beetje inspanning. Carbon, vuil en asresten zijn vaak voorkomende oorzaken voor glazen deuren naar troebel en dof geworden. Schoonmaak op een regelmatige basis zal uw haard glas blijven kijken helder en laat het langer duren. U kunt de eenvoudige stappen hieronder gelden voor beide kanten van uw glazen deuren schoon te maken.

Wacht tot uw haard deuren volledig afgekoeld alvorens deze te reinigen, idealiter ten minste 24 uur nadat u voor het laatst gebruik gemaakt van de open haard. Gebruik een scheermesje zorgvuldig de gezwarte as op het glazen oppervlak. Beweeg het mes in horizontale richting, en zorg ervoor dat u niet te hard drukken om te voorkomen krassen op het glas. Veeg het mes schoon met een natte papieren handdoek na elke beweging totdat je zoveel mogelijk van de as mogelijk van boven naar beneden verwijderd.

Vul uw eerste spuitfles met voldoende huishoudelijke ammoniak om grondig de vacht van de open haard glas. Sommigen verkiezen ammoniak verdunnen met een kleine hoeveelheid water, hoewel dit niet noodzakelijk. Te veel water kan eigenlijk verminderen de effectiviteit van de ammoniak’s. Dampen van ammoniak kan heel sterk zijn, zodat het dragen van beschermende bril helpt als de rook last van je ogen. Draag altijd handschoenen en bij het reinigen met ammoniak. Spray genoeg ammoniak voor glas dekking en afvegen met een vochtige doek schoonmaken, het toevoegen van meer ammoniak en schrobben hardnekkige vlekken grime. Zodra het glas is schoon, afspoelen alle ammoniak met natte papieren handdoeken en veeg het dan naar beneden met een droge papieren handdoeken.

Sommige grime gebieden op open haard glazen deuren zijn moeilijker te verwijderen, in het bijzonder koolstof opbouw die is toegestaan ​​om te zitten voor langere perioden. Als dit het geval is, kunnen deze plekken weg worden geschrobd met behulp van de werkelijke as uit de open haard. Mist het glas met gewoon water uit uw tweede spray fles, en vervolgens vacht een vochtige doek met as. Gebruik dit om weg te schrobben bij de opbouw en andere moeilijk te verwijderen vlekken. Gebruik wat natte papieren handdoeken om alle as van het glas schoon te maken.

Wassen beneden glazen deuren open haard zoals beschreven in stap 2 kan sommige stroken verlaten en azijn is effectief bij het verwijderen van hen. Vul uw tweede spuitfles met een mengsel van gelijke delen warm water en witte azijn. Spray vaststelling van de glazen deuren met dit mengsel en laat het zitten voor ongeveer 2 tot 3 minuten. Veeg de deuren met een schone doek totdat je niet meer strepen te zien.