gemakkelijke schoorsteenpijp reiniging tips

Verkrijg de juiste apparatuur

Selecteren van de juiste borstels en staven

Kies de juiste methode

Gebruik geen water

Controleer op schade

Het schoonmaken van een schoorsteenpijp is uiterst belangrijk of je het zelf doen of krijgen een professionele om het te doen voor je. Dit komt omdat vies schoorsteenpijpen brandgevaar kan zijn. Echter, het inhuren van een schoorsteenveger kan duur zijn, afhankelijk van hoe hoog of hoe vuil uw schoorsteen is. Hieronder zijn een aantal eenvoudige tips voor het schoonmaken van de schoorsteen leidingen.

Het schoonmaken van een schoorsteenpijp kan een nachtmerrie zijn als je niet de juiste apparatuur hebben. Dus, voordat u aan de slag maken van een checklist van alles wat u nodig heeft

Er zijn veel verschillende soorten schoorsteen staven en borstels beschikbaar in de markt, dus het is best om te kiezen wat voor u geschikt is. Ten eerste, moet u uw rookkanaal tegels meten. Penseel heeft dezelfde grootte als rookkanaal tegels zijn, als de borstel kleiner is, zal het niet oppervlaktecontact, en als het groter is, zal de borstelharen verbuigen. Je moet naast beslissen wat voor soort borstel u nodig heeft. Een dubbele spiraal borstel is ideaal voor matige reiniging, terwijl een enkele spiraal is alleen nuttig voor lichte reiniging. Als er veel schoonmaak nodig is, kiezen voor een vast staalborstel. Houd er rekening mee dat als uw schoorsteen oppervlak is metal, zul je poly borstels nodig om de metalen geen krassen.

Vervolgens bepalen de hoogte van uw schoorsteen. De hoogte zal spelen in rol in de beslissing welke schoorsteen staven te kopen. Schoorsteen staven zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, dus kies de juiste combinatie. Schoorsteen staven gemaakt van glasvezel zijn de meest effectieve.

Er zijn veel verschillende manieren om een ​​schoorsteen reinigen. U moet beslissen welke het beste werkt voor jou.

Zorg er altijd voor dat je hengels zijn geschroefd stevig vast voordat u begint met het reinigingsproces. Er zijn andere meer complexe manieren reinigen schoorsteen met behulp van pull ringen en gewichten. Echter, het is best uit de buurt van gecompliceerde technieken te sturen bij het reinigen van uw schoorsteen jezelf.

Vermijd het gebruik van water voor schoorsteenpijpen en vuurvaste stenen te reinigen omdat dit de warmte-isolatie van uw schoorsteen zal beïnvloeden.

Naast het houden van uw schoorsteen schoon, het is ook belangrijk om uw schoorsteen buis te controleren op beschadigingen en slijtage. Als je iets scheef te vinden, misschien is het beter om te bellen voor professionele hulp.