dahlia bollen en knollen: aanplant en verzorging

Stap 1: Plant de Dahlia Tuber

Stap 2: Graaf de Bollenstreek Dahlia in de herfst

Stap 3: Bereid de Dahlia Bol voor opslag

Stap 4: Verdeel de Bollenstreek Dahlia

Stap 5: Bewaar de Knollen

Dahlia lampen zijn de wortels, die bestaan ​​uit knollen, waaruit nieuwe stengels, bladeren en bloemen worden geproduceerd. Het is heel gemakkelijk om uw dahlia’s verspreiden door het verdelen van de knollen van volwassen planten.

Bij het kopen van dahlia knollen, op zoek naar grote, gezonde mensen met prominente ‘ogen’, die kleine witachtige gezwellen, meestal te vinden op het bovenste deel van de knol zijn. De knol moet stevig aanvoelt, en vrij van verschrompeling of snij-en schaafwonden zijn. Plant de knol in het voorjaar, als er geen gevaar voor vorst en de grond niet meer koud. Gebruik een tuin vork en schop uit te graven een voet-breed gat, met dezelfde diepte. Voeg rijpe compost en beendermeel aan de bodem, en terug te vullen het gat tot de helft. Plaats de knol in het gat zodat het oog naar boven gericht. Voeg wat meer van de grond op de top. Wacht tot de plant om te beginnen kiemen voordat je de rest van het gat te vullen.

Dahlia knollen zijn niet winterhard en moeten adequaat worden beschermd tegen de winter vorst, als je wilt dat ze bloeit opnieuw te produceren. De beste tijd om te graven de dahlia lamp is in het najaar, na de eerste vorst van het seizoen is begonnen die de bladeren van de plant. Als u uit te graven de knollen eerder, kunnen zij nog groen, en vatbaar voor rot zijn. Waardoor ze in de grond langer resulteert in bevroren, onbruikbare knollen. Snijd de plant af en gebruik een tuinvork om de grond te graven op een afstand van ongeveer een voet hele plant. Diep graven, tot ongeveer een voet diepte, zodat de grond los en de installatie kan gemakkelijk los gekregen uit.

Nadat je zachtjes graven uit de dahlia bol, verwijder voorzichtig de overtollige grond rond de knollen. Met de tuinslang, voorzichtig te wassen de dahlia lamp. Het is raadzaam om de knollen te verdelen voordat u ze op te slaan. Als je de hele lamp op te slaan als het is, verliest u alle knollen als de lamp rot tijdens opslag.

De dahlia lamp bestaat uit een aantal knollen. De planten en bloemen zijn ontwikkeld vanuit de ogen op de knol. Sla eerst de gezondste knollen die ogen hebben. De ‘moeder’ Knol is de centrale knol waaruit de plant gekiemde dit jaar. Het is het beste verwijderd, ook al lijkt gezond en heeft ogen. Gebruik een scherp, gesteriliseerde mes uit te snijden van de knollen. Zorg ervoor dat elke divisie omvat een deel van de stam, zonder teveel onderdelen die zal leiden rotten.

Bewaar de knollen in een donkere, koele, vorstvrije, geventileerde omgeving. Je kan ongeveer zes knollen in een doorboorde plastic zak te houden. Voeg wat turf of papiersnippers, die overtollig vocht zal absorberen. Houd de zak bedekt met een container. Controleer regelmatig op de knollen op tekenen van een droge of rotten. Rottende knollen moet onmiddellijk worden weggegooid. Laat de knollen uitdrogen en sterven, een kleine besprenkeling met water is voldoende om benodigde vocht te voorzien.