voorkomende problemen met de afvoer schoner

Schade aan Leidingen of Omliggende Surfaces

Kosten

Gevaar voor huisdieren

Een chemische of enzymatische drain cleaner is vaak de eerste keuze om verstopping door het haar, vet, zeep, menselijk afval of andere vreemde materialen te verwijderen. Het is gemakkelijk en goedkoop te gebruiken, maar kan problemen veroorzaken als je de verkeerde reiniger voor het type verstopte afvoer je hebt, of als u het product verkeerd gebruikt te kiezen.

Chemische ontstoppers reageren met de blokkade materiaal door het creëren van warmte dat het uiteenvalt. Ontworpen om een ​​grotere dichtheid dan water zijn, zijn ze meer kans te spetteren en corroderen omliggende oppervlakken. Om schade aan de omliggende gebieden, zoals porselein, roestvrij staal en aluminium kranen te verminderen, giet de cleaner zo dicht mogelijk bij de afvoer mogelijk en Gebruik alleen het minimale bedrag dat nodig is. De meeste vereisen dat u ofwel water toe te voegen aan de stofzuiger of voeg schoner het water. Doe dit voorzichtig en langzaam om spatten te verminderen. Vermijd gieten de stofzuiger in een plastic of porselein bekken met de kans op scheuren te verkleinen.

Wees je bewust van wat voor soort piping je hebt. Chemische ontstoppers kunnen verzachten zachte kunststof buizen (PVC). Ze kunnen ook extra schade aan al oud en gecorrodeerde leidingen veroorzaken. Het kan zijn dat een enzymatische drain cleaner te gebruiken om schade aan de leidingen te voorkomen. Ze hebben de neiging minder corrosief te zijn, maar ze zijn ook minder effectief bij het oplossen van blokkades. Een handmatige drain schoner als een drain slang is ook een optie.

Giftige dampen

Chemische drain schoonmakers hebben de neiging om krachtige gassen vrijkomen. Om het inademen van de dampen te voorkomen, gebruikt ontstoppers alleen in goed geventileerde ruimtes en sta niet in de buurt en kijken als het werkt.

Vermijd het mengen van verschillende soorten drain schoner. Als één type niet werkt, hoeft een ander type niet gebruiken, omdat je een chemische reactie als een gevaarlijke wolk van giftig gas of een uitbarsting van chemische stoffen uit de afvoer zou kunnen leiden. Mengen ontstoppers kan ook onmogelijk later deblokkeren afvoer handmatig met een afvoer slang vanwege het risico van blootstelling aan onbekende chemische mengsels.

Het is cruciaal dat je niet mengen drain reiniger met geen schoonmaakmiddelen met bleekwater. Dit kan chloorgas dat dodelijk voor mens en dier te creëren.

Ontstoppers neiging betaalbaar te gebruiken is, maar sommige van de meer prijsbewuste misschien geneigd om de goedkoopste product beschikbaar te kopen. De goedkopere, zoals die in discount dollaropslag, vaak ineffectief. De kracht van hun mengsels zijn vaak inconsistent, zodat je nooit weet hoe potentieel toxische ze zijn. Het is het beste om te gaan met een middellange tot dure reiniger van een gerenommeerde winkel.

Vloeistof drain reiniger kan een gevaar vormen voor huisdieren die vaak graag plassen water te drinken in een wasbak en toilet opleveren. Zelfs een kleine hoeveelheid van het product is giftig en kan uw huisdier te doden als hij of zij drinkt het. Na het gebruik van elke vloeistof drain schoner, zorg ervoor dat de omgeving grondig te reinigen. Als het mogelijk is, houd uw huisdier uit de buurt van het toilet, wastafel of bad voor een paar dagen.