verticuteren uw gazon is een onderdeel van de val

In de afgelopen 25 jaar, heeft Murray Anderson vrijwel elke home improvement project denkbaar aangepakt. Een fervent DIYer, heeft hij opgewaardeerd, gerenoveerd en opnieuw ingericht zijn huizen allemaal op zijn eigen. Nu heeft hij zijn focus zich tot het delen van die kennis met zijn lezers.

Vilt is een natuurlijk (en goed) deel van een gezond gazon, omdat het voorziet voedingsstoffen voor je gazon gezond te houden. Als je niet weet wat een rieten dak is, het is de laag van maaisel, kleine takken, twijgen en zaden die op uw gazon zijn gevallen tijdens de zomer dat zich ophoopt op de bodem van de grassprieten liggen gewoon op de top van de bodem. Een gezonde viltlaag moet ongeveer ½ “dik en op die diepte, staat het vocht door het dragen van voedingsstoffen naar beneden naar de grass roots te krijgen.

Na verloop van tijd vilt kunnen opbouwen en worden veel dikker dan gezonde ½ “(vaak als gevolg van het laten gras groei te lang voor het snijden), en dik riet blokken vocht en voedingsstoffen uit de wortels en moet worden verwijderd.

Hoe kan ik zien hoe dik mijn gazon rieten dak is?

Dethatching uw gazon

Zodra je hebt het riet verwijderd uit uw gazon is een geweldige tijd om zowel te bevruchten en zaad. De zaden in staat zijn om goed te krijgen in de grond zal zijn en de meststof zal ze veel voedingsstoffen groen en gezond om te groeien (en de rest van uw gazon).

Een woord van voorzichtigheid. Sommige mensen voelen dat verticuteren een baan voor het voorjaar, niet de herfst. Echter, in het voorjaar uw gazon is net door een lange winter en de wortels en eventuele nieuwe groei is niet zo stevig gevestigd als in de herfst, waardoor het meer waarschijnlijk dat dethatching kan uw gazon schaden dan helpen.

Murray Anderson is een ervaren freelance schrijver van meer dan 500 artikelen gepubliceerd op het web als in print magazines en kranten in zowel de Verenigde Staten en Canada. Hij schrijft over een breed scala aan onderwerpen en is een regelmatige bijdrage aan deze website. Hij kan gecontacteerd worden op murand@lycos.com.