maak een authentieke oosterse tuin in je achtertuin

Ons leven kan chaotisch zijn, maar onze tuinen kunnen een plek van rust en verjonging zijn door het toevoegen van een aanraking van het Oosten aan het landschap. Oriental ontwerp richt zich op vrede, rust, en het gemak van meditatie.

Het is belangrijk om de elementen in traditionele Oosterse tuinen opnemen. De oosterse tuin is alles over subtiliteit en sierlijke vorm. Niemand deel van de tuin moeten andere delen overweldigen. Elk element moet uitmonden in de rest van het landschap, het aanbieden van een plek om na te denken en in vrede met de wereld. Niets mag je afleiden van je gedachten. Alles moet contemplatie te moedigen en te rusten. Hier zijn een paar van de elementen die kunnen helpen uw woning te transformeren in een rustige en exotische oosterse uitje.

water Features

TIP: Onze deskundige tuinieren adviseur Karen Thurber voegt daaraan toe: “Zowel de Chinese en Japanse tuinen weerspiegelen de natuur Zij doen dat op kleine schaal; rotsen vertegenwoordigen bergen of eilanden, zand of grind kan water vertegenwoordigen, en paden vertegenwoordig je reis door het leven symbolisme in.. de tuin is een belangrijk onderdeel van het ontwerp.

Bridges

Dit is misschien wel het belangrijkste kenmerk in de tuin. Geen echt Oosterse tuin wordt gevonden, zonder enige vorm van water-functie, hetzij in de vorm van fonteinen, waterbakken, vijvers, of watervallen. Het water wordt gebruikt om de ziel te kalmeren en rustig de geest, het aanbieden van een subtiele achtergrond geluid waarmee om te mediteren. In tegenstelling tot de hoge schietpartij fonteinen in andere tuin stijlen, zijn Oosterse fonteinen meestal gemaakt van bamboe. In plaats van te schieten sprays van water in de lucht, ze zachtjes dribbelen water in een vijver of een waterbassin;. Water kommen zijn een klassiek aanvulling op de oosterse tuin, vooral in gebieden waar grotere waterpartijen niet zal passen. Waterbakjes bieden dezelfde rustgevende geluiden van stromend water, maar kan gemakkelijk worden weggestopt in zelfs de kleinste gebieden;. Vijvers zijn veruit de meest populaire Oriental waterpartij, vaak gevuld met koi en goudvissen. Vijvers bieden de rustgevende aspecten van water, terwijl de integratie van de natuurlijke schoonheid van de vis. Mediteer weg van de zorgen van de dag tijdens het rusten op de rand van een mooie visvijver;. Watervallen zijn ook erg populair in de oosterse tuin, omdat ze bieden een rustige plek om te rusten, evenals het aanbieden van een overgang van de ene hoogte naar de andere. Enkele meters perfect niveau. De meeste hebben dips of hellingen die landscaping lastig te maken. Het toevoegen van een waterval maakt indeling overbodig, schoonheid toe te voegen terwijl de vereenvoudiging van het proces van het creëren van een mooie oosterse tuin.

standbeelden

Er is een gratie aan de flauwe bocht van een oosterse brug, of het oversteken van een vijver of beek, of slim gemaakt droge rivierbedding. Ze kunnen worden gemaakt van steen, hout of bamboe. Wees creatief in uw plaatsing, bruggen zijn bedoeld om een ​​centraal punt, evenals een middel om de gekozen waterpartij te bewonderen zijn. Sommige oosterse bruggen zijn gemaakt door het plaatsen granietplakken op steunen, die de illusie dat zij drijven op het wateroppervlak. Bruggen zijn bedoeld om van te genieten, dus zorg ervoor dat hun locatie maximaliseert de voordelen ervan.

Stones

Gezien als brengers van geluk en bescherming, of alleen gebruikt als decoratie, zijn standbeelden gevonden door traditionele oosterse tuinen. Sommige klassieke voorstellingen zijn dieren, zoals reigers en oosterse stijl honden, mythische wezens, zoals draken, en menselijke vormen, zoals Buddas en krijger voogden. Beelden kunnen worden gebruikt als een centraal punt, als een monument of een herinnering, of gewoon om een ​​beetje van de rente toe te voegen aan de weelderige tuin. Beelden kunnen klein of groot zijn, afhankelijk van de grootte van het pand, maar moet aangepast zijn aan de omvang van de tuin zijn.

Bamboe

Het plaatsen van stenen wordt beschouwd als een vorm van kunst in Azië. Stones kunnen worden gebruikt om een ​​plant bed te schetsen of te accentueren en geven hoogte tot een waterpartij. Stones vaak direct het oog op diverse plaatsen in de tuin, dus zijn daarom van groot belang. Met behulp van een mix van grote, middelgrote en kleine stenen, kunt u het uiterlijk van een natuurlijke omgeving, gemaakt met vrede en rust in het achterhoofd te lenen. Wanneer goed geplaatst, kan stenen eigenlijk verzachten het landschap en verrijken van de oosterse tuin zelf.

pathways

lantaarns

TIP: Karen al doet vermoeden, “Bij het plaatsen van stenen in de tuin, dat in groepen van drieën, vijven en zevens; oneven nummers brengen harmonie en beweging naar de tuin.

Bamboe is niet alleen een essentiële bouwmateriaal in Azië, is een van de belangrijkste materialen in oosterse tuinen. Bamboe wordt gebruikt voor omheiningen en behuizingen, maar ook water wielen en fonteinen. Geen tuin is compleet zonder bamboe structuren overal gestrooid zijn. Denk aan het planten van een tribune van bamboe in uw tuin. Er zijn rassen op de markt die niet zo invasief als Aziatische bamboe zijn, maar bieden nog steeds de schoonheid en genade, die een bamboe stand geeft aan het landschap.

TIP:. Karen adviseert: “Kijk voor bamboe die wordt beschreven als” massa-vormen “, deze bamboe zal niet invasief zijn Als u ervoor kiest om een ​​lopende bamboe plant, moet u een wortel barrière te gebruiken te houden bevatte.

Net als de weg van het leven, zijn droge wegen gestrooid gedurende de Oosterse tuin. Ze helpen afzonderlijke gebieden van de tuin, terwijl het aanbieden van gemakkelijke doorgang van het ene punt naar het andere. Trajecten kunnen worden gevormd met steentjes, zand of zelfs grote platen van graniet. Wat voor materiaal u ook kiest, laat de paden meanderen door uw tuin. Paden zijn bedoeld om contemplatie te inspireren, dus laat de paden om te zwerven, de manier waarop onze geest moet zo lopen we door de tuin.

Licht is een zeer belangrijk element in de Oosterse tuin. Het biedt evenwicht en harmonie terwijl hij het pad oplicht. Er zijn twee stijlen van de lantaarn die om een ​​pad kan worden toegevoegd. Een daarvan is de oude stijl van stenen lantaarn en de andere is de rijstpapier lantaarn. De stenen lantaarns lijken op kleine oosterse huizen en tempels, het aanbieden van een aantal “vensters” voor de gloed van licht door te laten. Gebruik een traditionele olie lantaarn of gebruik maken van een aantal van de nieuwere zonne-energie degenen. Rijstpapier lantaarns bieden een rustige gloed op heldere nachten. Er is niets romantisch of mooier dan een rijstpapier lantaarn branden door de duisternis van een heldere avond.

theehuizen

Planten

Net als bij een tuinhuisje, theehuizen zijn open structuren ontworpen om de tuinliefhebber te beschermen tegen de vraag of tijdens de hitte van de dag, of tijdens een onverwachte regen storm. Traditionele theehuizen nemen de sierlijke vorm van oude oosterse gebouwen, met spitse, omgekeerde daken.

TIP:.. Karen voegt daaraan toe: “Traditioneel, een theehuis werd gebruikt om de theeceremonie preforms De tuin leidt naar het theehuis zou een slingerend pad en een rustieke gevoel De wandeling door de tuin maakt de gasten om hun zorgen achter te laten hebben, aankomst bij het theehuis ontspannen en klaar om de ceremonie te genieten. ”

De bomen zijn vooral belangrijk omdat ze de schaduw en hoogte zo belangrijk voor de oosterse tuin. Bloeiende kersen, Japanse esdoorns en magnolia bomen zijn slechts een paar van de favorieten in de traditionele Oosterse tuin. De boom keuzes alle centrum rond kleur, geur en textuur. Hetzelfde kan worden gezegd over de planten die onder plant de bomen. Hosta’s, lelies, pioenen, nandina, Summersweet en Cotoneaster zijn slechts een paar van de populaire planten die het hele landschap kan worden gebruikt. Vergeet niet om een ​​tribune van bamboe of een paar goed geplaatste cycaden toe te voegen, ter ere van de oude rassen die nog steeds aanwezig zijn in de hedendaagse Orient.

TIP: Karen zegt: “Omheiningen spelen een belangrijke rol in zowel de Japanse en Chinese tuinen Ze worden gebruikt om de tuin van het leven buiten afgelegen Laat uw zorgen bij de poort en rust, rust en vernieuwing in de tuin Fences toe te voegen… een gevoel van veiligheid en de behuizing. Hekken worden ook gebruikt om de ruimte te definiëren in de tuin en zorgen voor een intieme sfeer. Kleine breaks in het hek of de toevoeging van een venster kan de tuin langzaam aan u worden geopenbaard, verleiden je om rond te kijken de volgende hoek. “; of het transformeren van je gehele pand of alleen het creëren van een kleine ruimte met een oosterse stijl weerspiegelen, het toevoegen van een paar van deze elementen kunt u snel op weg naar een mooie oosterse oase.