het ontwerpen van een pergola voor jezelf

1. Stel Uw berichten

2. Ondersteuning Balken

3. dwarsbalken

4. Bericht Trim en Steunen

5. Montage De Top Leien

6. Bericht Caps

Een pergola is een vrijstaande structuur, die weinig in de weg van de schaduw of bescherming tegen de elementen, maar is een prachtige cosmetische stuk om uw landschap en kan een onopvallend gebied draaien in uw tuin in een echte brandpunt. Hier kijken we naar de algemene stappen in pergola constructie om het ontwerpen van een van uw eigen.

Gedaan op twee manieren, als uw pergola plannen heb je het plaatsen van op beton, moet u post-base ankers gebruiken om schroef in uw beton. Zorg ervoor dat u zorgvuldig te meten en markeer de locaties voor alle ankers en hun schroeven alvorens ze daadwerkelijk te installeren;. Als geplaatst over de grond, graven onder de vorst lijn om je berichten te plaatsen en zorgen voor de extra lengte bij het snijden van de berichten. Vul de bodem van de post gat met grind water run-off te bevorderen en te houden houten palen rotten underground.

Voor uw eerste paar berichten, schroef twee 2 x 6 draagbalken over beide zijden van de top, het aansluiten van de berichten. Laat ongeveer 4 inch ruimte vanaf de bovenkant van de paal tot aan de steunbalk. Gebruik desgewenst een kromme template en decoupeerzaag te snijden een inkeping op de uiteinden van de draagbalken. Herhaal de cut en plaatsing van steunen voor de volgende paar posten; je zult moeten vier steunbalken alle lopende parallel.

Als u de steunbalken gekerfd met een curve sjabloon, doen een identieke bezuinigen op uw dwarsbalken. Gebruik een tafel zaag of decoupeerzaag nog twee inkepingen die zal rusten rond uw steun balken te snijden. Wanneer de dwarsbalken worden geplaatst, moet de bovenkant gelijk met de bovenkant van de palen zijn, waarbij de dwarsliggers rusten in de uitsparingen op de draagbalken. Nogmaals, twee aan weerszijden van de paal, zodat u vier dwarsbalken evenwijdig aan elkaar en loodrecht op de draagbalken.

Cut bericht trimmen op lengte en breedte van de palen, het snijden van inkepingen die nodig zijn voor de draagbalken. Gebruik houtlijm of lijm en gegalvaniseerde nagels te hechten aan het posten;. Voor diagonale schoren, snijd de uiteinden van 45 graden, het plaatsen van de bodem op de paal en waardoor de top te passen tussen de twee support / dwarsbalken. Schroef op zijn plaats. Desgewenst voordat u gebruik een bocht sjabloon om een ​​zachte curve gesneden in de onderzijde van elke steun.

Voor de 2 x 4 top leien, maken gebruik van dezelfde gebogen sjabloon op de uiteinden werd gebruikt op de steun en dwarsbalken. Meet en markeer waar de inkepingen gesneden om het gelijkmatig te leggen over de dwarsbalken. Plaats alle top leien, schroeven ze in de dwarsbalken van boven.

Met de dwarsbalken en al steunen op zijn plaats, snijd vierkant blanks op te treden als caps op elke post, met behulp van een tafelcirkelzaag ingesteld op 15 graden (of gewenste hoek) voor het snijden van schuine kanten. Vast te zetten aan de bovenkant van elke post met lijm en gegalvaniseerde nagels;. Het ontwerpen van een aangepaste pergola zal een prachtig tintje aan uw tuin. Het zal enige tijd en zweet eigen vermogen te nemen, maar het eindresultaat zal de moeite waard.