het creëren van een landschapsontwerp met blauwe regen

denk Verticaal

Waar situeren Wisteria Vines

ontwerp Looks

Integreer Wisteria Ondersteuning in het algemeen Garden Design

Wisteria is zo’n prachtige weergave van de hangende bloemen en bladeren, dat maakt het een perfecte keuze voor landschapsontwerp. Maar de beslissing om blauweregen op te nemen in het landschap is niet zonder speciale overwegingen. Wisteria is immers een zeer winterhard en invasieve wijnstok.

Veel thuis tuinders overwegen alleen de horizontale – lengte en breedte – bij het maken van een landschap ontwerp. Wisteria biedt een uitstekende gelegenheid voor een prachtige verticale verklaring. Deze krachtige klimplant kan een hoogte van 25 voet te bereiken. Het toevoegen van 1 of 2 wisteriawijnstokken in de tuin zal dramatische visuele effecten toe te voegen.

Aangezien blauwe regen is een zeer productief teler wiens kruipende wijnstokken groeien dikker en houterige elk jaar, geef ze een toplocatie in de tuin die de volle zon ten minste 6 uur per dag ontvangt. Verticale groei en het kronkelen rond of tot een stevige steun aan te moedigen, onderzoekt het landschap om te zien welk gebied zij het beste uitkomt. hier zijn een paar suggesties

Twee van de meest populaire blauweregen variëteiten geteeld in de Verenigde Staten zijn de W. sinensis of Chinese blauwe regen en de W. floribunda of Japanse blauweregen. Beide zijn spectaculair bloeiende bladverliezende vaste plant wijnstokken die een dramatisch tuinontwerp kan creëren.

Vergeet niet dat wisteriawijnstokken groeien enthousiast en kan gemakkelijk overwoekeren minder dan voldoende ondersteunt. Overweeg het gebruik van dragers die niet alleen het gewicht van de immer verdikking houtige wijnstok kan weerstaan, maar ook toe te voegen visuele aantrekkingskracht naar de tuin.

Niet wisterias planten naast het huis, maar aangezien dit krachtige wijnstok snel in dakrand zal groeien door venster scheuren, en de zijkanten van de wanden. Wisteria kan zelfs barsten stichtingen of veroorzaken decks te storten.

Ook, terwijl sommige tuinders groeien blauweregen opgeleid tegen een boom, de wijnstok daadwerkelijk kan de ondersteunende boom wurgen als het verdraait en klimt de kofferbak. Bovendien, de opwaartse groei moet worden ondersteund door een dikke wirwar van wortels in de grond. Dit zal ook verstikken het leven uit de boom.

Ingewikkeld ontworpen smeedijzeren hekjes en zeer stevig priëlen en pergola’s toe te voegen stijl en gratie naar de tuin ontwerp, evenals een steun voor de blauwe regen.