verzamelen moonflower zaden voor volgend seizoen

Stap 1 – Verzamel de zaden

Stap 2 – Maak de Zaden voor Storage

Stap 3 – Bewaar de Seeds in optimale omstandigheden

Susan is een Master Tuinman en een duurzame woon- onderzoeker. Met een achtergrond in de voeding en uitgebreide kennis van de hele voedsel en wellness, Susan bevat duurzaam leven praktijken die de gezondheid van haar familie te verbeteren terwijl het verminderen van hun carbon footprint.

De Moonflower wijnstokken is een prachtige klimplant dat haar grote witte bloemen opent vlak voor de schemering. Deze tropische wijnstok wordt geteeld als een jaarlijks in de meeste gebieden in de Verenigde Staten. In tegenstelling tot veel eenjarigen, kan moonflowers niet reproduceren van stekken. Laat een groot aantal besteed bloemen op de wijnstok om zaad koppen te produceren.

Moonflowers geplant afgelopen na de laatste voorjaarsvorst, zoals zaden of zaailingen, zal de meest levensvatbare zaden te produceren. Deze prachtige witte bloemen ten minste zes weken de tijd om hun wijnstokken, bloei, vorm zaad koppen uit te breiden, en laat de zaaddozen te rijpen op de wijnstok. Verzamel de zaden en bewaar ze om ervoor te zorgen heb je de gezondste zaden voor ontkiemen en het transplanteren van volgend voorjaar.

De Moonflower wijnstokken produceren zaad koppen, die op het kronkelen wijnstokken blijven. Oogst deze in een van de drie manieren

Binnen het zaad koppen, worden de zaden ingepakt in zwart, hard-dop zaaddozen, met drie of vier witte zaden in elke peul. Maak een kleine snede in de zaad pod te controleren op een gezonde, groene voering. Gooi het zaad pod als de bekleding is zwart, bruin, beschimmelde, of is aangetast door insecten.

Moonflower zaden moeten worden gedroogd voor opslag in de zaaddozen, zodat ze effectief kunnen later ontkiemen. Wanneer correct gedroogd en opgeslagen, zal santana Moonflower zaden geschikt voor maximaal een jaar te blijven.

Voor de beste groei buiten in koele klimaten zoals Zones 5, 6 en 7, Moonflower zaden profiteren van chillen tijdens de opslag. (Houd in gedachten dat moonflowers binnenshuis kan geteeld worden als goed.)

In de warmste groeiende zones, koelen de gedroogde zaaddozen is niet nodig. Bewaar ze op een koele, droge plaats uit de buurt van direct licht. Zorg ervoor dat alle Moonflower zaden en zaaddozen weg te houden van kleine kinderen en huisdieren, zoals ze zijn giftig wanneer gegeten, en kan fataal zijn.

Moonflower zaden gedijen het beste in de zones 6 en 7 bij het binnenshuis ontkiemd voor transplantatie buiten. In warmere groei zones, in het bijzonder Zones 8-11, veel Moonflower variĆ«teiten zijn vaste planten, zodat ze zelf-zaad aan het einde van het seizoen. In het voorjaar, “vrijwilliger” zaailingen spruit, die vervolgens zorgvuldig worden getransplanteerd, indien nodig, om het gedeelte van de tuin waar je wilt dat ze te verspreiden.