metgezel planten om uw gardenia te vullen

Gardenia Functies

Vertaald Kenmerken

Gardenia zijn groenblijvende struiken met donkergroene wasachtige blad met zeer geurige bloemen. Een populaire single bloesem variëteit is Kleim’s Hardy. Deze variëteit heeft stervormige bloemen, een heerlijke geur en vorst-tolerant, waardoor het een favoriet van veel tuinders maakt.

Bij het zoeken naar aanvullende installaties voor Hardy of andere gardenia uw Kleim overwegen kleur, hoogte, contrasterende of soortgelijke kenmerken. Te kiezen uit een assortiment van planten zullen uw tuin oogberoep geven. Kijk ook eens naar de mogelijke functies van uw gardenia in uw tuin.

Gebruik een combinatie van enkele en dubbele bloesem gardenia’s (zoals Chuck Hayes) elkaar aanvullen in een border beplanting langs een wandelpad. Deze gardenia zal geur voor u te genieten als u langs. Of gebruik gardenia als foundation planten groen, geur, highlight en kleur te voorzien rond uw huis.

Uw gardenias kan worden gebruikt om langbenige planten, zoals rozen rok. Geplant in een cirkel rond of in de voorkant van de grotendeels onaantrekkelijk stengels, de evergreen gardenia biedt een mooie aanvulling op uw rozen.

U kunt uw gardenia met andere schaduwminnende planten planten, zoals de gietijzeren plant, begonia, impatiens, varens en philodendrons of met andere schaduwminnende struiken, zoals kamperfoelie of viburnum. Deze combinaties bieden grootte en kleur contrast.

Plant je gardenias met schaduwminnende hosta’s of crotons met hun bonte kleuren gebladerte, met andere zuurminnende planten zoals azalea’s en rododendrons, of met sterjasmijn dat een soortgelijke geur heeft.